Take a fresh look at your lifestyle.

۶ راهکار برای تربیت پسران غیرتمند

0 827

با کمی تامل در سبک و سیاق تربیت دینی در جامعه، به توجه و تمرکز اکثریت افراد بر تربیت دخترانی با حیا و عفیف پی می بریم اما این گونه توجه ها درباره تربیت پسرانی غیرتمند کمتر به چشم می خورد. آیا این امر نشانگر کم اهمیتی این موضوع است؟

 

آیا تا کنون به راه کارهای تربیت پسرانی غیرتمند فکر کرده اید؟ اصلا چرا باید به دنبال تربیت پسرانی با این خصیصه باشیم؟ آیا غیرت یک خصلت وجودی است و یا نیازمند آموزش و تلقین است؟

با کمی تامل در سبک و سیاق تربیت دینی در جامعه، به توجه و تمرکز اکثریت افراد بر تربیت دخترانی با حیا و عفیف پی می بریم اما این گونه توجه ها درباره تربیت پسرانی غیرتمند کمتر به چشم می خورد. آیا این امر نشان از کم اهمیتی این موضوع دارد؟

در چیدمان فرهنگ زندگی بشری بر اساس آموزه های الهی، غیرت مرد پاسدار حریم عفت و حیای زن است. بر همین اساس خداوند غیرت را یک امر فطری قرار داده و منشا این امر فطری از شجاعت[۱] که امری پسندیده و لازم برای یک مرد است سرچشمه می گیرد. شهید مطهری ریشه غیرت را احساس و عاطفه بشری می داند[۲]. پس می توان غیرت را یک امر فطری با بروز و ظهور اجتماعی دانست. مردان غیور، خود به خود به عفت و حیای زن گرایش دارند چرا که مرد غیور به دنبال حفاظت از ناموس و اولاد خود است و بهترین راه برای این امر، پاسداری از حریم حیا و عفت زن است. تا بتواند به بهترین وجه ناموس خود را از دستبرد غیر در امان بدارد. اما غیرت در پسران نیز همانند حیا در دختران نیازمند آموزش و جهت دهی است تا بتواند به کامل ترین و کارآمدترین وجه ممکن به بروز اجتماعی برسد.

 

راه کارهای تربیت پسران غیرت مند

۱.پرورش فرزند در خانواده ای آکنده از محبت و احترام متقابل

از آنجا که غیرت برگرفته از احساس مسئولیت و محبت نسبت به عزیزان است، در اولین گام باید رشته های محبت و به دنبال آن مسئولیت های ناشی از محبت در خانواده ایجاد شوند. باید فرزند شما و دغدغه هایش مورد توجه و اهمیت پدر و مادر قرار گیرد. اگر پسر بهترین و امن ترین جایگاه برای پرکردن خلاهای عاطفی خود را در خانواده بیابد می تواند اولین و البته اساسی ترین گام برای رسیدن به این هدف باشد.

 

۲ .پدران، جامع ترین و کام ل ترین الگوهای رفتاری برای پسران

به یاد داشته باشیم که فرزند شما اولین نمودهای غیرت را در رفتار پدر خود می بیند. پس آنچه باید به طور عملی یاد بگیرد جدا بودن حریم غیرت از خشونت است. مبادا خشونت های خود را به نام غیرت به فرزند خود معرفی کرده و ساحت فطری و الهی غیرت را در ذهن او مخدوش کنید. پسر باید به وضوح ببیند که غیرت از سر محبت و دلسوزی است و البته نمودهای آن کاملا منطقی و قابل دفاع است و اینکه گاهی باید این دلسوزی ها همراه با از خود گذشتگی باشد. مرد باید با رفتار خود به فرزندش بفهماند که به واسطه غیرت است که بار مسئولیت خانواده را در بیرون از خانه به تنهایی به دوش می کشد تا مبادا نگاه نااهلی به اهل و ناموسش بیفتد.

 

۳. دادن شخصیت والا و قابل اطمینان به پسران در نوجوانی: او می تواند تکیه گاه خانواده باشد

اولین نکته در این کار صبوری و داشتن سعه صدر والدین است چرا که نوجوان به طبع سن کم و تجربه ناچیزش دچار اشتباهات و افراط و تفریط هایی در این زمینه خواهد شد ولی در رویارویی با او هیچ گاه نباید اساس غیرت او را زیر سوال برد و با به کار بردن جملاتی نظیر «دهنت بوی شیر می دهد» و یا «تو هنوز بزرگ نشدی پس دخالت نکن» شخصیت اورا کوچک کرد. بلکه باید از او درخواست کنند تا عاقلانه ترین و نیز صمیمی ترین راه ممکن را برای بروز غیرت خود انتخاب کند و غیرت او را جهت دهی کنند.

 

۴.مشورتکردن پدر خانواده با پسر درباره چگونگی حفاظت از حریم خانواده و شریک و سهیم دانستن او در این امر؛

پدرها باید بدانند که در این مشاوره ها در واقع از فرزند خود می خواهند تا در غیرتمندی خود همچون یک انسان بالغ رفتار کند. نوجوان شما باید در ادامه این مشورت دهی ها برای به ثمر رسیدن نگرانی هایش مسئولیت بپذیرد. برای مثال شما می توانید مشغله زیاد خود را بهانه کنید و از پسر خود بخواهید تا شما را یاری کند و برای آسایش خانواده خریدهای منزل را بر عهده گیرد چرا که شایسته نیست مادر یا خواهر او برای خرید به بیرون از منزل بروند.

۵. همراه کردن پسر نوجوان خود با گروهی که دغدغه تدین و غیرت دینی دارند.

به زعم بسیاری تاثیرگذاری دوست و همنشین در دوران نوجوانی می تواند بسیار بیشتر از خانواده باشد. پس از همان کودکی پسر خود را با گروهی که دغدغه تدین و غیرت دینی دارند همراه کنید. شاید بهترین و در دسترس ترین گزینه مساجد و پایگاه های بسیج و البته جلسات و محافل قرآنی باشد

۶. دوران بلوغ جنسی پسر خود را دست کم نگیرید؛

دوران بلوغ جنسی که در بسیاری با بلوغ احساسی همراه است، دوران انتخاب های عجولانه و دل بستگی های ظاهری است. پس بهتر است در این دوران رفت و آمدهای خود با خانواده هایی که حد و حدود پوشش در آنها کامل رعایت نمی شود و یا مردان آنها در غیرت مندی نسبت به ناموس کاهل هستند کمتر کنید و الگوهای مناسب را برای او دسترس پذیرتر کنید.

 

حضرت علی علیه السلام فرموده اند: بهترین چیزی که پدر برای فرزند به ارث می گذارد تربیت است[۳] و نیکوترین تربیت، تربیت فرزندان مومن است. ایمان شاخصه های زیادی دارد و یکی از این شاخصه ها غیرت است. فرموده اند: الغیره من الایمان[۴]، غیرت از نشانه های ایمان است.

 

کاری از گروه دین و فرهنگ باحجاب

منبع :

[۱](ثمره الشجاعه الغیره) غرر الحکم و دررالکلم ص۲۵۹، ح۵۵۲۷

[۲]مسئله حجاب ص۶۴

[۳]اصول کافی، ج۸، ص۱۵۰

[۴]بحار الانوار، ج۶۸، ص۳۴۲

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به این نوشته

لطفا مطالب این وبسایت را با ذکر منبع و لینک مطلب منتشر کنید!

لینک کوتاه مطلب : https://nidamat.com/?p=283

مطالب مرتبط
حمایت مالی از گناه شناسی

وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ؛ وجهاد کنید در راه خدا با اموال و جانهایتان (توبه 41)

عزیزانی که تمایل دارند در اجر اخروی تعالی اخلاقیات در جامعه، نشر و تبلیغ احادیث و معارف اهل بیت علیهم السلام و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، شریک باشند تقاضا میشود که ما را در پرداخت هزینه های جاری سایت گناه شناسی از قبیل هاست، پشتیبانی فنی ، تالیف و تولید پستها و… یاری فرمایند.

اشتراک ایمیلی در نظرات این پست
اطلاع از
جهت اطلاع از پاسخ دیدگاه، ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا نظر بدهید.x