Take a fresh look at your lifestyle.

خلوت با نامحرم در فضای مجازی و محل کار!

0 4,037

یکی از گناهانی که شرع مقدس ما را از آن نهی کرده است خلوت با نامحرم است که در قدیم این اتفاق خیلی به‌ندرت و با سختی واقع می‌شد ولی امروزه به‌واسطه پیشرفت تکنولوژی و به به‌وسیله موبایل (پیامک، تماس تلفنی، امواج بلوتوث و وای فای…) و فضای مجازی و (چت، ایمیل و…) به‌آسانی دو نامحرم می‌توانند باهم و به‌طور مجازی خلوت کنند.

راحتی برقراری ارتباط از طریق فضای مجازی، برداشته شدن موانع زمانی و مکانی از طرف محرم و نامحرم و احساس امنیتی که در برقراری ارتباط مجازی وجود دارد، مفاسد بسیاری را به دنبال خواهد داشت ازجمله وسیع‌تر شدن دایره سنی و صنفی افرادی که این‌گونه ارتباطات را برقرار می‌کنند چون از کودکان گرفته تا افراد سالخورده، از افراد مجرد تا زنان و مردان همسردار، اعضای خانواده‌های معمولی تا خانواده‌های سرشناس در معرض این خطر قرار دارند.

درحالی‌که در خلوت فیزیکی همه این‌ها سدها و موانع بسیاری محکمی در برابر آن بودند.

لذا مفاسد خلوت مجازی بسیار بیشتر از خلوت فیزیکی و فیس تو فیس خواهد بود.

البته مشکل فقط این نیست بلکه از سال‌ها قبل و به یمن رها کردن تربیت فرزند، خانه‌داری و همسرداری از سوی زنان و آمدن به صحنه و میدان کار (دوشادوش مردان!) فرصت‌های مناسبی برای این خلوت شیطانی در محیط‌های کار ایجادشده است.

این در حالی است که امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرماید: ازجمله عهد و پیمان‌هایی که رسول خدا از زنان امت خود گرفت این است که با مردان نامحرم خلوت نکنند.[۱]

برای پاک ماندن از فساد و فحشا راهی جز فرار ازاین‌گونه خلوت‌ها وجود ندارد چراکه خلوت با نامحرم فرصت‌هایی مناسب برای ارتباط گفتاری و شوخی با نامحرم و همچنین چشم‌چرانی ایجاد می‌کند که به فرموده رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) مایه فساد قلب و روان انسان است. در خلوت با نامحرم خود شیطان هم خواهد آمد. لذا خلوت با نامحرم به‌قدری خطرناک است که حضرت یوسف علیه‌السلام هم که پیغمبر خدا و معصوم بود به خدا پناه برد و از خلوت با نامحرم فرار کرد.

در ذیل به‌تفصیل موارد فوق را توضیح خواهیم داد.

فرصتی مناسب برای شوخی!

پیامبر (صلی‌الله علیه و آله): هر کس با نامحرم شوخی کند، برای هر کلمه‌ای که در دنیا با او سخن گفته است هزار سال او را در دوزخ زندانی می‌کنند.[۲]

فرصتی مناسب برای چشم‌چرانی!

و هر که چشمان خود را با نگاه به زن نامحرم پر سازد، خداوند عزیز و جلیل در روز رستاخیز چشمان او را با میخ‌های آتشناک پر نماید و از آتش دوزخ لبریزشان سازد.[۳] و نیز خشم خدا بسیار سخت است بر آن زن شوهرداری که چشم خود را از نگاه کردن به مرد بیگانه یا نامحرم پر کند که اگر چنین کند خداوند تمام اعمال او را تباه می‌سازد و اگر به بستر غیر شوهر خود رود بر خدا سزاوار است که او را به آتش بسوزاند، پس‌ازآنکه او را در قبر عذاب کرده است.[۴]

خلوت کردن با نامحرم مایه فساد قلب و روان انسان

رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله)، چهار چیز را مایه فساد قلب و روان انسان می‌داند که یکی از آن‌ها خلوت با زنان نامَحرم است. دلیل آن نیز وسوسه شدن دل و تمایل انسان به جنس مخالف است.[۵]

کسی که با زنی خلوت می‌کند، معمولاً به‌سوی او متمایل می‌شود!

رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) دراین‌باره می‌فرماید: از هم‌صحبتی با زنان [نامَحرم] بپرهیزید؛ زیرا هیچ مردی با زن نامحرمی خلوت نمی‌کند، مگر این‌که نسبت به او قصدی داشته باشد.[۶] 

(به خیلی‌ها وقتی‌که میگویی چرا با او ارتباط داری میگویند “دلت پاک باشد ”،”به چشم خواهری یا برادری به او نگاه می‌کنم یا حرف می‌زنم ” و کاسه داغ‌تر از آش می‌شوند خلاصه اینکه با عملی شیطانی می‌خواهند دلشان پاک باشد! یا آیا این احساسی را که به‌طرف مقابل دارند وجدانا به خواهر یا برادرشان هم دارند!)

در خلوت با نامحرم خودِ شیطان خواهد آمد

هر کس که با زن نامحرم خلوت کند، نفر سوم آنان خودِ شیطان است (شیطان بنی‌آدم را به‌وسیله اعوان‌وانصارش فریب می‌دهد) و چنین خلوتی، معلوم است که چه پیامدی خواهد داشت. رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) می‌فرماید: هرگز مردی با زنی خلوت نکند؛ چراکه نفر سوم، خودِ شیطان خواهد بود[۷]. نزدیک‌ترین موقعیت شیطان نسبت به انسان در چنین موقعیتی، شیطان نیز بیش از هر وقت دیگری به انسان نزدیک می‌شود. شیطان، خود به حضرت نوح (علیه‌السلام) می‌گوید که: هنگام خلوت با زن نامحرم، بیش از هر وقت دیگری، به فرد، نزدیک هستم.[۸] در روایتی از امام باقر (علیه‌السلام) نیز آمده که ابلیس به حضرت موسی (علیه‌السلام) گفت: و هرگز با زن نامحرمْ خلوت نکن؛ چراکه کسی جز خودم را واسطه میان شما دو نفر قرار نمی‌دهم.[۹] پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) نیز می‌فرماید: یکی از توصیه‌های شیطان به حضرت موسی (علیه‌السلام) این بود: ای موسی! نه تو با زنی خلوت کن و نه او با تو خلوت کند؛ زیرا هیچ مردی با زنی خلوت نمی‌کند و هیچ زنی با مردی خلوت نمی‌کند، مگر این‌که خودم همراه اوباشم، نه یارانم.[۱۰] ظرافت این دو روایت، در این است که برای بیان وضعیت شیطان در چنین موقعیتی، از دو صفت «مُصاحب» و «رسول» استفاده‌شده که می‌تواند بیانگر عملکرد وی باشد. واژه اول، نشان می‌دهد که در موقعیت خلوت، شیطان، مصاحب و همراه انسان می‌گردد و واژه دوم، نشان از واسطه‌گری شیطان و ارسال پیام‌های نامرئی، از یکی برای دیگری است. هنگام خلوت، هرکدام از زن و مرد، ممکن است احساس کند که گویا کانال ارتباطی دوطرفه‌ای میان آن‌ها برقرارشده و از طرف مقابل، پیام علاقه و تمایل، ارسال می‌گردد. احساس ارسال چنین پیام‌های عاشقانه‌ای، در حقیقت، همان حضور شیطان است.

فرار حضرت یوسف صدیق (علیه‌السلام) از خلوت با نامحرم

کم نیستند افرادی که در ارتباط با گروه‌های غیر هم‌جنس می‌گویند مواظبیم، روابطی سالم و محترمانه داریم. امّا یوسف صدیق (علیه‌السلام) که پیامبر بود و معصوم! نه‌تنها نمی‌گوید مراقبم، بلکه فریاد برمی‌آورد که: به خدا پناه می‌برم. اگر خدا بر من رحم نکند خواهم لغزید. این تواضع در برابر خدا، از مؤلفه‌های ممتاز انسان‌های وارسته و الهی است.

در احادیث توصیه‌شده است که زنان، بدون حضور مرد محرم، با نامحرم خلوت نکنند!

نظر مراجع تقلید در مورد خلوت با نامحرم در محل کار

کار کردن زن و مرد نامحرم در یک اتاق به‌گونه‌ای که فرد سومی حضور ندارد از نظر شرعی چگونه است؟ متأسفانه مسئولان برخی از ادارات در این رابطه اقدامی نمی‌کنند، حضرت‌عالی چه توصیه‌ای در این رابطه دارید؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای:

اگر خلوت با نامحرم صدق کند و یا خوف وقوع در حرام باشد جایز نیست.

حضرت آیت‌الله بهجت (ره):

کار کردن مرد و زن نامحرم باهم مطلقاً حرام است.

حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی (ره):

در فرض مذکور چنانچه دیگری نتواند وارد آنجا شود چنانچه احتمال مفسده داشته باشد جایز نیست و در این صورت مسئولان ذی‌ربط باید تدابیر لازم را بیندیشند.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی:

در مثل مورد سؤال چنانچه درب اتاق بسته باشد که به‌طور متعارف امکان ورود برای شخص ثالث نباشد خلوت با اجنبیه است و جایز نیست.

حضرت آیت‌الله تبریزی (ره):

خلوت با زن نامحرم در مکانی که محل رفت‌وآمد اشخاص نیست و دیگران آنجا حضور پیدا نمی‌کنند جایز نیست.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی:

چنانچه امکان حضور فرد سوم نباشد حرام است و الا جایز است.

حضرت آیت‌الله سیستانی:

اگر خوف ابتلا به گناه باشد جایز نیست و معمولاً این‌گونه موارد منجر به گناه می‌شود باید مسئولین ادارات این امر را به‌شدت منع کنند.


[۱]. کلینی، اصول کافی، ج ۵، ص ۵۱۹.

[۲]. ثواب الاعمال وعقاب الاعمال -ترجمه انصاری، ۵۶۷ بابی که کیفر بسیاری از گناهان در آن گرد آوری شده است …

[۳]. ثواب الاعمال وعقاب الاعمال -ترجمه انصاری، ۵۶۷ بابی که کیفر بسیاری از گناهان در آن گرد آوری شده است …

[۴]. ثواب الاعمال وعقاب الاعمال -ترجمه انصاری، ص ۵۶۵ بابی که کیفر بسیاری از گناهان در آن گرد آوری شده است …

[۵]. بحار الأنوار، ج ۷۴، ص ۱۹۲.

[۶]. کنز العمّال، ج ۵، ص ۳۲۷.

[۷]. مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۶۵؛ مسند ابن حنبل، ج ۳، ص ۴۴

[۸]. مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۶۵.

[۹]. مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۶۵.

[۱۰]. بحار الأنوار، ج ۷۲، ص ۱۹۷.

مطالعه کتاب جوان، هیجان و خویشتنداری (بخشی از منابع پست فوق)

خلوت با نامحرم در فضای مجازی :: ــنمایشگاه‌عفافـــ

حدود گفتگو با نامحرم در روایات

خلوت مجازی - گناه شناسی

 

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به این نوشته

لطفا مطالب این وبسایت را با ذکر منبع و لینک مطلب منتشر کنید!

لینک کوتاه مطلب : https://nidamat.com/?p=58

مطالب مرتبط
حمایت مالی از گناه شناسی

وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ؛ وجهاد کنید در راه خدا با اموال و جانهایتان (توبه 41)

عزیزانی که تمایل دارند در اجر اخروی تعالی اخلاقیات در جامعه، نشر و تبلیغ احادیث و معارف اهل بیت علیهم السلام و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، شریک باشند تقاضا میشود که ما را در پرداخت هزینه های جاری سایت گناه شناسی از قبیل هاست، پشتیبانی فنی ، تالیف و تولید پستها و… یاری فرمایند.

اشتراک ایمیلی در نظرات این پست
اطلاع از
جهت اطلاع از پاسخ دیدگاه، ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا نظر بدهید.x