کامجوئی بدلی (استمناء و راههای پیشگیری از آن، ازدواج بدون مقدمه )

مشخصات کتاب

نویسنده : مهدی آقابابائی
ناشر : مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان

پیشگفتار

بسمه تعالی
یک نامه و یک مسئله مهم
«می خواهم خون گریه کنم، اما قطره اشکی مژگان مرا مرطوب نمی کند؟
می خواهم فریاد کشم اما آه هم از سینه بر نمی خیزد، می خواهم بیندیشم اما به چه چیز؟ به کدام بد بختی و نا فرجامی؟ مگر مغز اندیشمندی هم در برابر این ناملایمات بر جا می ماند، بیچاره و تنها، ویلان و سرگردان، هراسناک و بیم ناک از آنچه هستم و خواهم بود، متنفر از همه کس و همه چیز، و از این محیط آلوده و ننگین.
21 ساله هستم، 10 سال تمام از حساسترین ایام عمرم را به تنهائی گذراندم، ناملایمات زندگی و رنگهای زننده و چهره ی اجتماع مرا رنج می دهد… نفهمیدم چه شد. چند سال قبل که هنگام مطالعه کتابی بی اراده به یک عادت شوم جنسی آشنا شدم، آن موقع گذشت و کسی به من تذکر نداد که جوانی چه دوران حساس و خطرناکی است؟ اندامهای برهنه ی(1) زنان و دخترانی که در آتش شهوت می سوختند به هیجان درونی من دامن می زدند. بلی من عادت کردم و اکنون مریض جسمی هستم و به این عمل نا هنجار استمناء مشغولم و روحم نیز بیمار شده است، دارم به مرحله ی جنون پا می گذارم. آن قدر ناراحتم که در اندیشه نمی گنجد. مرا از طول دادن نامه ببخشید، این ناله ها و استغاثه ها از من نیست که به گوش شما می رسد می دانم که بسیاری از جوانان مثل من بیچاره اند. نا گفته نماند دوران جوانی در سنین 16الی 17 سالگی بود که دو مرتبه به خود کشی دست زده ام. اما اجازه مردن هم به ما بیچاره ها نمی دهند. اکنون خیلی ضعیف شده ام و مدت کوتاهی است که با کمال معذرت بی اراده از من قطرات منی دفع می¬گردد، اکنون در میان طوفان مرگ بازی به این طرف و آن طرف می روم شاید یک سویش نابودی باشد.این بود نامه ای از مشهد که یکی از جوانان معتاد به عمل کثیف استمناء و عاقبت آن به انتشارات نسل جوان.
این یک نامه ای درد آلود و غم انگیز بود و یکی از صحنه های اندوهبار این اجتماع آلوده که برای شما بیان گردید.(2)
مسئله مهم و اشتباه پزشکان
یکی از اشتباهات بزرگ در این مسئله حساس این است که عده ای از پزشکان ، در برابر متخصصانی که سالها در این باره مطالعه نموده و آثار شوم این عادت زشت را در کتابهای خود نوشته اند چنین اظهار می کنند که: گاهی می¬گویند این عمل با آمیزش جنسی چندان تفاوت ندارد؟ متاسفانه همین اظهار نظرهای بدون مطالعه در تمام جوانب مسئله، سبب سقوط عده ای از جوانان در دام این عادت شوم شده است. پاسخ این را پزشکان مطلع و وارد چنین می¬دهند، این آقایان از یک نکته اساسی در این مسئله غفلت دارند که، به شهادت «مشاهدات فراوان» و «اعتراف صریح بسیاری از مبتلایان» این عمل، اعتیاد آور است، اعتیاد شدید و مرگبار که افراد را به دنبال خود می کشاند و به این آسانی هم دست بردار نیست. ممکن است یک مرتبه استعمال فلان ماده ی مخدر ضرر زیادی نداشته باشد، ولی باید توجّه داشت خطر اعتیاد در پیش است ، اعتیادی که همه چیز انسان ممکن است در آن دفن شود.
همانطور که گفته شد، متخصصان این فن در کتابهائی که در این زمینه نوشته اند موضوع اعتیاد آور بودن این عمل شوم را صریحا یاد آور شده و جوانان را از آن بر حذر داشته اند. (دقت کنید).(3)
نکته دیگری که باید به این موضوع اضافه کرد این است که آلوده شدن به این عمل بسیار ساده است، یعنی در حقیقت وسائلی نمی خواهد و در هر گونه شرائطی و در همه حال امکان آن هست و کنترلی هم در آن نیست و بد بختانه چون در دوران «طغیان غریزه جنسی» مخصوصا میان سالهای 16 تا 20 به سراغ جوانان می آید خیلی زود ممکن است به صورت یک عادت ریشه دار در آید، در حالی که آمیزش جنسی هرگز چنین ساده نیست و زن و مردی که همسر یکدیگرند در شرایط خاص چنین امکانی را پیدا می کنند.
کسانی که زیانهای آن را دست کم گرفته اند، حتما توجه به مسئله اعتیاد به آن و سایر اوضاع و احوال خاص این مسئله ننموده اند، و گر نه چگونه می توان این حقیقت حسی را انکار کرد که بسیاری از جوانان آلوده تا سر حد مرگ و جنون و ناتوانی مطلق و فلج و از دست دادن همه چیز خود پیش می روند ، مگر مشاهدات حسی را می توان منکر شد؟! اتفاقا در میان این دسته بسیارند، کسانی که می گویند: هرگز به زیان این عادت شوم هم آشنا نبودیم و از ضررهای آن آگاهی نداشتیم بنابراین مسئله تلقین هم در اینجا منتفی است.(4)

فصل اول

تاریخچه ی استمناء

تاریخچه عمل نکتبار استمناء
یکی از عادات زشت و خطرناک که بین بعضی از جوانان مرسوم است عمل کثیف استمناء در پسران و عمل استشهاء در دختران می باشد که خود یک نوع تحریک جنسی برای خود ارضائی با دست است. کلمه ی خود ارضائی که به کار بردم در مقابل کلمه ی دیگریست که در زبان فارسی به کار برده می شود. نام بین المللی و طبی آن که معمولا گفته می شود و رایج است «اونانیزم» یا «اونانیسم» است که در کتابهای طبی نوشته شده و این کلمه از نامی مشتق شده که در تورات به نام «اونان» آمده است.
«یهودا» به پسر خود «اونان» گفت: چون برادرت مرده، تو زن او را به همسری برای خودت بگیر، تا اینکه برای برادرت فرزندانی بوجود بیاید، ولی اونان، مایل به گرفتن زن برادر خود نبود و نمی خواست که آن زن، از وی فرزند بزاید،برای اینکه می دانست فرزندانی که از آن بوجود بیاید به طوری که پدرش گفته، فرزندان برادر او محسوب خواهند شد، و بعد از اینکه یهودا، اونان را وادار کرد ، که زن برادر متوفی خود را بگیرد، هر دفعه که اونان نزد آن زن می رفت نطفه خود را بر زمین می ریخت، تا اینکه آن زن از او باردار نشود و عمل اونان خداوند را ناراضی کرد و خداوند او را به هلاکت رسانید.
از وقتی که این آیه در تورات نوشته شده، از سفر پیدایش بوسیله روحانیون و مربیان برای مردان به خصوص نوجوانان خوانده می شد و آنان را می ترسانیدند و می گفتند: اگر مبادرت به استمناء کنید خداوند شما را به هلاکت می-رساند. واقعیت این است که اونان، پسر یهودا مبادرت به استمناء نمی کرد و بلکه می توان گفت: در هزار سال قبل با عمل خود که در تورات نوشته شده، نطفه خود را به زمین می ریخت، برنامه ی محدود کردن موالید را به موقع به اجراء می گذاشت. قرنهاست که اولیاء و مربیان، استمناء را یکی از معاصی کبیره می دانند، مخصوصا دین مبین اسلام در این مورد تاکیدات بسیار دارد.(5)
زمینه های مبتلا شدن
به طور تیتر وار زمینه های مبتلا شدن به این عمل را ، برای شما عزیزان در زیر آورده شده است ، اگر بخواهیم برای آن شرح دهم مثنوی 70 من کاغذ می شود، تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل،
1- زیاده روی در مهر ورزیدن 2- عدم توجّه پدر و مادر به فرزند 3- آلودگی های محیط، که عبارتند از:
الف: لباسهای تنگ و چسبان پوشیدنب: عکسهای مبتذل و سکس ج: مجلات سکس و سوپر
د: موسیقی های شهوت انگیز و: وضعیت زنان و دختران بی حجاب.
4- نقش مطبوعات در ترویج مفاسد 5- چشم چرانی و …
خودتان قضاوت کنید
وقتی یک دختر جوان و یا زنی از خانه بیرون می آید در حالی که با بدترین وضع خود را آرایش کرده است و از ادکلن ها و … استفاده کرده و لباسهای مبتذلی می پوشد و … وقتی یک جوان با چنین صحنه ای روبرو می شود چه حالی به او دست می دهد؟ خود جواب بدهید؟

فصل دوم

شیوع استمناء

متاسفانه بواسطه مشکلات بی حد و حساب ازدواج و تجرد جوانان، به قرار مسموع، این مرض خانمان سوز ، گناه کبیره شیوع فوق العاده پیدا کرده و دانسته یا نادانسته بسیاری از جوانان عزیز را به انواع و اقسام بیماری مبتلا می سازد، صرف نظر از عقوبتهای اخروی که دارد وظیفه ی پدرها و مادرهاست که فرزندان خود را آگاه سازند و مواظب جوانان خود باشند و هم چنین در مرتبه ی دوم، وظیفه دبیران و آموزگاران تعلیمات دینی و بهداشت است که جوانان را به عواقب وخیم روحی و جسمی این بلا با خبر سازند.
الف : مضرات جسمی و روحی استمناء
این عمل مبتلایان را به ضعف قوای شهوانی دچار می کند، جنون و بی حال بار می آیند، شهامت و درستی از آنان سلب می شود، چه بسا اشخاصی هستند که در عنفوان جوانی در مبتلا شدن به جلق، چنان دچار ضعف قوای روحی و جسمی می شوند که معتادین به تریاک و شیره در مقابل آنان شیر نری به حساب می آیند. عمل غیر طبیعی جنسی یعنی استمناء یا جلق، از لحاظ روابط نزدیکی به قوای پنج گانه دارد در درجه اول در چشم و گوش اثر می گذارد. بدین معنا که دید چشم را ضعیف کرده و حس سامعه را نیز تا اندازه ی قابل توجهی از کار می اندازد. مبتلایان به جلق مخصوصا آنهائی که از لحاظ جسمانی ضعیف می باشند، غالباً مگسی جلو چشم خود می بینند که به شدت آنها را ناراحت می کند و حتی وقتی چشمهای خود را می بندند باز نمی توانند از آسیب مگس در امان باشند و چون این عمل هر بار چند دقیقه ادامه پیدا می کند چشمشان سیاهی رفته و دچار سر گیجه می شوند و به زمین می افتند، هم چنین به طور مداوم صدای نا هنجاری در گوش خود احساس می کنند که بسیار ناراحت کننده است. علاوه بر اینها تحلیل رفتن قوای جسمانی و روحانی، کم شدن خون، پریدگی رنگ، نقصان قوای حافظه، لاغری، ضعف، سستی زیاده از حد، بی اشتهائی، کج خلقی، عصبانیت، دوران سر، و هزاران آفت دیگر از بیماریهائی است که گریبان مبتلایان به جلق خواهد گرفت. البته آنهائی که از لحاظ جسمانی قوی هستند ممکن است قدری دیرتر به این بیماریها دچار شوند ولی به هر حال عدم ابتلاء به آنها از محالات است و خواه نا خواه همه باید به چنین مصائبی گرفتار شوند.
از بدبختی های مبتلایان به جلق یکی این است که قوه ی اراده آنان به کلی مختل می گردد و لذا وقتی به عمل خود پی می برند آنقدر اراده ندارند که به ترک کردن آن اقدام نمایند، پس اینکه می گوئیم استمناء از لحاظ روحی نیز قوای انسان را فرسوده می کند بی علت نیست، عمل استمناء علاوه بر مضار جسمی از لحاظ جنسی نیز شخص را فرسوده می کند، یعنی غدد مترشحه داخلی را از کار می اندازد، از جمله ی این غدد، غده ی سازنده ی منی است که بر اثر جلق رفته رفته کوچک شده و به صورت نخودی در می آید و چون در آن صورت قادر به فاعلیت و ساختن منی و یا به قول عربها (ماء الحیاه) یعنی آب زندگانی نیست، شخص مبتلا برای همیشه از لذائذ جنسی محروم می گردد و اگر به این صورت از مردی نیفتاد، به طور قطع به صورت دیگری مانند سرعت انزال، کندی انزال، سیلان منی، عدم نعوظ، نعوظ بی دوام و امثال اینها به ناتوانی جنسی مبتلا خواهد شد. چه بسا دیده یا شنیده شده که جوانان معتاد به جلق، در اندک مدتی دچار چنان حالتی گردیده اند که بجای ادرار خون از آنها خارج شده است.
باید دانست که اشخاصی که به این حالت دچار می شوند و لو در سنین جوانی باشند، خطر مرگ در انتظار آنهاست . زیرا بدون احساس شهوانی و بدون اینکه لذتی ببرند بلا انقطاع منی از آنها دفع می گردد و همین امر باعث می شود که در حین راه رفتن، دفعتا به زمین بخورند و از هوش بروند.(6)
ب: دیگر زیانهای استمناء
مبتلایان به این عادت زشت بر اثر عوارض روحی و جسمی حاصله، بتدریج تبدیل به افرادی ضعیف البنیه، سر خورده، تنبل و مایوس و دچار عقده ها و کمپلسهای روانی می گردند و نسبت به دیگران نیز بدبین بوده و در نوعی اضطراب و افسردگی به سر می برند. بنابراین مضرات استمناء بسیار است این مضرّات را به طور اختصار می توان به شرح زیر نام برد:
1- تحریک زیاد هیپوتالاموس و در نتیجه، تحریک افراطی غدد جنسی که سبب پرکاری نا متناسب آنها می شود و بلوغ زود رس را بدنبال دارد.
2-کاهش و تخلیه مکرر، قوای جسمی و روحی را به ضعف عمومی می کشاند و بالاخره به پیری زودرس می انجامد.
3- به علت افزایش جریان خون در اعضای تناسلی، مغز و مراکز حساس دیگر دچار کاهش نسبی جریان خون می شود، تخلیه های مکرر عصبی و عدم ارضای روحی در دراز مدت، موجب ضعف عمومی و عوارض روحی می گردد.
4- رکود فکری و اختلال و ضعف حافظه و کاهش اراده.
5- ضعیف شدن بینائی و بی اشتهائی، ضعف استخوان و ناراحتی های مفصلی.
6- در مراحل طولانی و شرائط خاص مزاجی، این عارضه به ضعف و لرزش دست و گاه به فلج بعضی از اعضای بدن منجر می شود و حتی ممکن است که سبب فلج تمام اعضای بدن می شود.
7- ضعف جنسی و انزال زودرس.
8- به علت این نوع ارضای ناقص و غیر طبیعی و اختلال های حاصله بعد از ازدواج نیز غالبا امور زناشوئی به طور طبیعی صورت نمی گیرد و گرفتاریهائی دیگر از این جهت در روابط بین زن و شوهر پیش می آید که به زندگی مشترک لطمه زده و شکست در زناشوئی یکی از عوارض آن است.
9- گوشه گیری، یاس، بی تفاوتی نسبت به مسائل مهم حیاتی، غم و کدورت روانی از عوارض روحی دیگر آن است که در مراحل شدید حتی به آزار طلبی دیده می شود.
10-پیدایش کم خونی بویژه بر اثر تحریک مصنوعی و مداوم آلت تناسلی.
11- تورم کانال نطفه.
12- تورم قسمت پایانی و عقب کانال ادرار.
13- شل شدن عضلات تناسلی به گونه ای که قدرت نگهداری منی یا ادرار از دست می رود.
14- پیدایش سر درد و سر گیجه، سوت کشیدن گوشها.
15- خستکی و فرسودگی دستگاه اعصاب.
16- زود رنجی و حساسیت در کوچکترین برخورد با دیگران.(7)
ج: آثار وخیم استمناء
یکی از اطبای معروف در کتاب خود که درباره ی زیانهای عادت ننگین استمناء نوشته مشاهدات جمعی از پزشکان را به این شرح نقل می کند:
«هوفمان» می گوید: جوانی را دیدم که از پانزده سالگی گرفتار این اعتیاد شوم شده بود و تا سن بیست و سه سالگی آنرا ادامه داده بود. او چنان دچار ضعف قوای جسمانی گردید که هنگامی که می خواست کتابی را بخواند چشمهایش سیاهی رفته سرش درد می گرفت، حالتی شبیه سر سام به او دست داده بود، مانند افراد مست دچار سرگیجه شده بود، حدقه های چشم او بیش از حد معمولی گشاده و باز شده و در قعر چشمهای خود درد شدیدی احساس می کرد مشاهدات دکتر «هوچین سون» ثابت می کند: عموم ناراحتی های مربوط به دستگاه تناسلی از آثار استمناء و ناراحتی های فکری و مشیمه از آن سرچشمه می گیرد.(دقت کنید).(8)
نویسنده مزبور اضافه می کند:
«نخستین نتیجه این عادت به این کار شنیع این است که قوت و شفافیت چشم ها زائل می گردد، صورت رنگ اصلی خود را از دست می دهد و پژمرده می شود، در نگاههای مبتلایان به این کار هوش و ذکاوت اولی دیده نشده و حالت گرفتگی در سیمای آنها ظاهر می گردد، چشمهای آنها به حلقه های کبود رنگی احاطه می شود. بعد از آن سستی و تنبلی در اعضای مختلف مشاهده می شود. نقصان حافطه، خرابی اشتهاء، مشکل شدن هضم، تنگی نفس، تغییر اخلاق و مزاج به طور غیر قابل توضیح، حسادت، غم و کدورت، مالیخولیا، فکر گوشه گیری و تنهائی از نتایج شوم ابتلای به این انحراف جنسی است.
این طبیب در جای دیگرکتاب خود اضافه می کند:
این عمل موجب کم خونی و ضایع شدن قوای جسمی و روحی می گردد و باعث دوران سر، صدای گوشها، کمر درد، سستی و ضعف و لاغری و کم شدن حافظه و سختی نفس و خلاصه عدم اقتدار کلی در بدن می شود و بر اثر رابطه نزدیکی که با حواس پنج گانه دارد مخصوصا در چشم و گوش اثر می گذارد».
عادت به این انحراف شوم جنسی مخصوصا نیروی مقاومت بدن را در برابر بیماریها کم می کند و به طوری که پزشک مزبور تصریح می نماید: «اشخاصی که به این عادت مذموم مبتلا هستند و به محض گرفتاری به یکی از بیماریهای وخیم به آسانی نمی توانند گریبان خود را از چنگال مرگ نجات دهند».(9)
د: عوارض سوء استمناء
عوارضات سوئی که عمل استمناء و استشهاء برای فرزندان خانواده دارد بی شمار است که به چند نمونه ی آن می پردازیم:
سوء هاضمه، رنگ پریدگی، صعف اعصاب، نوعی لاغری، کم خونی، کم شدن نور چشم، سستی و تنبلی، کمروئی، بی حالی، تنگی نفس، بی قیدی، بی ارادگی، تند خوئی، دوری از مردم، گوشه نشینی،تنهائی، ضعف مزاج و کم اشتهائی، نا سازگاری با دوستان و خانواده ی خود، در بعضی از موارد ضربان تند قلب و ضعف قوای جنسی که در اثر اونانیسم بروز می کند.(10)
جواب یک سؤال مهم
سؤال: ممکن است بعضی از اشخاص مبتلای به جلق که به علت قوی الجثه بودن و یا از لحاظ مبتدی بودن در این امر تاکنون بیمار نشده و به مضار عمل ناپسند خود پی نبرده باشند، مطالبی را که ما در مضرات جلق نوشتیم اغراق پنداشته و با خود بگوید: اگر اینطور است چرا ما تاکنون به این بیماریها مبتلا نشده ایم؟
جواب: در جواب این عده باید گفت: اگر امروز مضار جلق، گریبان شما را نگرفته علتش این است که: قوی الجثه هستید و یا تازه شروع به این کار کرده اید و الا چندی دیگر خواه نا خواه به سراغ شما نیز خواهد آمد، وانگهی ما ادعا نکرده ایم که هر کس یک هفته مبادرت به استمناء کرد تمام بیماریها یکباره او را احاطه خواهد کرد، زیرا حالات اندرونی اشخاص فرق می کند. مثلا یک نفر که برای مدتی مبادرت به جلق کرد در وهله ی اول فقط به سستی اعصاب یا اخلال حواس و حس سامعه یا ضعیف شدن حس باصره، یا سرگیجه مبتلا می شود ولی بعدا سایر بیماریها یک یک سراغ او بیایند.(11)

فصل سوم

داستانهائی از اشخاص استمناء کننده

در این فصل دو داستان از کسانی که مبتلا به این عمل کثیف بوده اند را می آوریم که انسان را تا کام مرگ رسانده است و این دو داستان عبارتند از: الف: تا کام مرگ . ب: تیمارستان تهران.
الف: تا کام مرگ
1- «دکتر هوچین سون)» از قول یکی از نویسندگان نقل می کند که:
«جوانی را می شناختم که مبتلا به این عادت شوم بود، او گرفتار یکی از بیماریهای تب دار شد، در روز ششم بیماری که کاملا ضعیف شده بود باز نتوانست دست از عمل خود بردارد لذا مرگ با تمام وحشت خود بر او ظاهر گشت و او را در کام خود فرو کشید».(12)
2- و نیز نقل می کند که:
«یکی از مبتلایانی که به یکنوع از عادت شوم، مداومت می نمود رفته رفته ضعف شدیدی در خود احساس کرد، بدن او رو به لاغری گذاشت ساق پا و رانهای او به طور محسوسی کم گوشت شد و کمر درد او را آزار می داد، ادامه ی این عمل منتهی به فلج عمومی بدن او گردید و پس از شش ماه بستری شدن که با وضع قابل ترحمی با مرگ دست به گریبان بود در آغوش مرگ فرو رفت».(13)
مخصوصا ابتلای به این عمل ننگین برای مجروحین و آنهائی که عمل جراحی در بدنشان شده فوق العاده خطرناک می باشد. کوتاه سخن اینکه بگفته همان پزشک متخصص این انحراف جنسی قبیح که هم از نطر پزشکی و هم از نظر مذهبی منفور است موجب خرابی و نابودی وجود انسان و تزلزل روح می گردد.
ب: تیمارستان تهران
سری به تیمارستان تهران بزنید، از هر ده نفر دیوانه ای که در آنجا سکونت دارند نه نفر معتاد به جلق می باشند. یعنی بر اثر ابتلاء به استمناء‌کارشان به جنون کشیده و به گوشه تیمارستان افتاده اند، زیرا عمل مذموم و ناپسند اونانیسم، در قوای دماغی تاثیر زیادی دارد و وقتی قوای دماغی شخص مختل شد، مسلّم است که کارش به دیوانگی خواهد کشید بدون اغراق از هر ده نفر بیمار مسلولی که در آسایشگاه خوابیده اند، چهار نفر به علت ابتلاء به جلق، به این بیماری خطرناک دچار گردیده اند. اینها ادعا نیست بلکه حقیقتی است که علما و دانشمندان با دهها سال تجربه، به درک آن موفق شده اند.
دنیای امروز می گوید: خوب بخور، در هیچ امری افراط نکن، قوی باش تا بیمار نشوی، ولی معتادین به عمل جلق چون اشتهای خوب خوردن ندارند و در امور جنسی آنهم از راه غیر طبیعی افراط می کنند، ناچار ضعیفند و چون ضعیف هستند برای ابتلاء به هر نوع بیماری مستعد می باشند.
به کرات دیده شده است که بعضی از مبتلایان به استمناء، بر اثر افراط در این عمل به یک نوع بیماری به نام «جنون استمناء» که شباهت زیادی به سادیسم دارد، مبتلا می شوند و آن وقت حتی با دیدن سگ و گربه هم به فکر استمناء می افتند و بلافاصله مشغول عمل می شوند و چون هیچ مردی حتی پر شهوت ترین اشخاص نمی توانند بیش از پنج یا شش ماه از نیروی جنسی خود آنهم به صورتی که مورد بحث ما است بهره برداری کنند، لذا قوای تناسلی آنان به کلی از کار می افتد و یا به وضع دلخراشی به آغوش مرگ پناه می برند. (که داستان آن در تا کام مرگ گذشت).(14)

فصل چهارم

سخنان بزرگان و وروان شناسان و پزشکان

در این فصل سخنان بزرگانی مانند ابو علی سینا و دکتر تومانیاس مسیحی و غیره را می آوریم تا معلوم شود که از لحاظ بزرگان و روان شناسان و پزشکان، این عمل خیلی مذموم و بد است.
الف: سخنان ابو علی سینا
بدان ای برادر نقل شده که ابوعلی سینا گفته: این منی جان است که در رحم زنان ریخته می شود
(( اقل جماعک ما استطعت فانه ماءالحیاه نصیب فی الارحام)).
این شعر منصوب است به ابو علی سینا:(کم کن جماع خود را تا می توانی ، چون که این آب، حیات است که می ریزد در رحمها).
آن وقت این آب حیات بوسیله استمناء بیرون آید چه بر سر انسان می آید و این مثل ازدواج نیست که مقدمات بخواهد هر ساعتی می توان این عمل را انجام داد در نتیجه جوان عادت پیدا می کند و همه روز این کار را انجام می دهد و سرعت انزال او پیدا می شود و منی می شود مثل بول ، و یک عمری نمی تواند از زن لذت ببرد. پس اگر کسی هم اهل آخرت هم نباشد برای دنیای خود و لذت بردن از زن، این کار را نکند و به علاوه منی که بول نیست، بول فضولات غذاست و اما منی عصاره غذاست و مانند خون است.(15)
ب: سخنان دکتر تومانیاس مسیحی
دکتر تومانیاس مسیحی در کتاب (بهداشت و اسلام) فلسفه ی حرمت استمناء را بدین نحو نگاشته: اینک ببینیم ضرری که از نقطه نظر و بر اثر عمل کردن و عادت نمودن به این فعل شنیع حاصل می گردد از چه قراری است:
اولا: معلوم است این حرکت فکر کودکان را از انجام وظایف و تکالیف ایام صباوت که تحصیل و تعلیم و تربیت است به کلی باز می داشته و آنها را به طرف آلت تناسلی راهنمائی می نماید و در نتیجه دوام این حرکت را بطئی و او را ضعیف البنیه و کم خون و کم خوراک خواهد نمود.
ثانیا: طفل معصوم را بیهوش، بلا اراده، بی حافظه، بی حواس، تنبل و مهمل بار می آورد.
ثالثا: اعضای تناسلی او را هم از انجام وظیفه طبیعی باز داشته و حتی بعضی اوقات اثر بدماغ و مخ نموده و در نتیجه طفل بیچاره را مجنون و دیوانه می گرداند به طوری که در هنگام بزرگی و رشد تمام آثار فوق الذکر در او بروز نموده و او را از زندگانی بیزار می سازد و در نتیجه به دزدی و کارهای نا مشروع دیگر وادارش می نماید.
رابعا: مضرّات فوق الذکر به نسل انسان هم سرایت کرده و عامل این عمل را سست و بی فکر و ضعیف البنیه و کم مغز پرورش می دهد، برای اینکه اطفال پی به این قسمت نبرده و اشخاص خویشتن را به این فعل شنیع عادت ندهند.(16) در صفحه دیگر از کتاب خود دکتر تومانیاس نوشته: «... همانطوری که استمناء اعوجاج ستون فقرات و نخاع شوکی مغز حرام است و باعث ضعف اعصاب و گاهی امراض گوناگون می شود به همین نسبت در اعصاب دیدگان موثر بوده و آنها را ضعیف می سازد در اثر ادامه ی این عمل انسان را کم خون و کم خوراک و ضعیف البنیه می کند. بی هوش، بی حواس، تنبل و مهمل می گرداند. و دیگر اینکه آلت تناسلی را از انجام وظیفه ی طبیعی باز می دارد و حتی بعضی از اوقات اثر آن به دماغ بروز می کند و در نتیجه جنون می آورد و دیگر این که این عمل به نسل آدمی هم ضرر فراوانی وارد می نماید.(17)
ج: سخنان دکتر صدر الدین نصیری
این دکتر در کتاب خود نوشته: «استمناء با دست بدن را برای گرفتاری به مرض «مال دبوت» آماده می سازد، داستان اشخاص معتاد به استمناء مثل داستان کسی است که رگ حیاتی خود را قطع کند و آن خونی که سبب ادامه ی زندگی او می باشد بمکد، پس در این صورت مرگ بی چاره چه تقصیری دارد».
و اما راجع به زنها که به دست خود بفرج خود ور بروند نقل است که جمعی از اطباء عقیده بر آن دارند، امراضی که در اثر این عمل عارض می شود بیش از امراضی است که در اثر استمناء ایجاد می گردد.(18)
د: سخنان دکتر دبس
دبس معتقد است که: استمناء عوارضی دارد از جمله:
پریدگی رنگ، حلقه سیاه به دور چشم، خسته و خواب آلوده بودن، شرم اغراق آمیز و کاذب، گوشه گیری و انزوا و آشفتگی در خواب دیده می شود. استمناء بسیار جوان را خسته می کند و در طبایع حساس تولید وسواس و تردید عجیبی می نماید، به طوری که افراد مبتلا به آن همیشه خجل و شرمسار هستند و خود را مجرم می پندارند. هنگام بررسی امراض ذهنی و فکری و روانی غالبا به این عادت بر می خوریم و در جوانانی که در تحصیل عقب مانده ی ذهنی هستند این عادت دیده شده است. بی اهمیت شمردن این کامجوئی بدلی در جامعه ی ما، تجویز نوعی انزوا، کناره گیری، فرار از ازدواج، احساس گناه و خود کم بینی و اضطراب است.(19)

فصل پنجم

جواز استمناء در بابیت و بهائیت

در این فصل تولید نسل از راه استمناء را بیان می کنیم که بدانید این کار اشتباه کار بابی ها و بهائی هاست. و این فرقه باطل این عمل کثیف را جایز می دانند نه مسمانان واقعی و شیعیان و محبین.
تولید نسل از راه دیگر
سید محمد علی باب در واحد هشتم، باب 15 بیان فارسی می گوید:
«بر هر شخصی واجب شده است که ازدواج کند، تا نسل خداپرست از او باقی بماند و باید در این راه جدیّت نماید و اگر مانعی در ایجاد نسل از یکی از طرفین بود جایز است برای هر یک از آنها با اجازه ی دیگری، بوسیله ی دیگر ایجاد نسل نماید و با کسی که در دین بیان نیست جایز نمی باشد».
از این عبارت استفاده می شود که زن در صورت نداشتن بچه می تواند با اجازه شوهرش با دیگری همبستر شده و بچه دار شود. اگر او این دستور را می دهد تعجب نکنید، از او چه توقع، که حتی عمل زشت و کثیف و زیان بار استمناء را نیز جایز می داند. آنجا که در بیان عربی واحد هشتم باب دهم گوید:
«قد عفی عنکم ما تشهدون فی الرویا او انتم تستمینون» بخشیده شده بر شما آنچه را که در خواب مشاهده می کنید (می بینید) احتلام( یعنی جنب شدن) یا با مالیدن به خود استمناء می نمایند.(20)
اگر صیغه را حرام نمی کرد کسی زنا نمی کرد
کسانی که نمی توانند ازدواج دائم کنند باید راه حلی باشد که به گناه و زنا نیفتند و دین مبین اسلام می گوید:اگر توان ازدواج دائم ندارید، ازدواج موقت کنید. تنها راه حل برای رهائی از نیروی سرکش جنسی و حفظ گناه است. و اگر خلیفه دوم صیغه را حرام نمی کرد کسی به گناه نمی افتاد مگر انسان شقی.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند: اگر عمر، نهی از متعه نمی کرد ، هیچ کس زنا نمی کرد مگر شقی.(21)
ببین که حضرت علی علیه السلام راه بسته شدن زنا را متعه فرموده. و شیعه معتقد است که باعث هر عمل زنا، لواط و استمنائی را که از مردم سر زند عمر است و او در گناه آن شریک است. زیرا او ازدواج موقت را ممنوع و از انجام آن جلوگیری کرد. چنانکه در روایات آمده : «از آن هنگام که عمر از ازدواج موقت جلوگیری کرد زنا در بین مردم شیوع یافت».

فصل ششم

راههای پیشگیری

دستورهای دهگانه
خطرات و زیانهای استمناء را یاد آور شدیم، اگر چه غیر قابل انکار است، زیرا بزودی شکل اعتیاد به خود می گیرد، اعتیادی ریشه دار و کشنده تا آنجا که گاه در یک روز چندین بار دامن مرتکبین خود را آلوده می سازد و حتی طبق اعتراف صریح بعضی از مبتلایان گاهی کارشان به جائی می رسد که تنها با تصور و فکر! بدون هیچگونه عمل دیگر مایع مخصوص از آنها دفع می گردد. ولی از آن خطرناکتر یاس و نومیدی از مبارزه ی با این اعتیاد است ، زیرا این نومیدی بزرگترین سد راه نجات مبتلایان خواهد شد و واکنشهای فوق العاده نا مطلوب روحی در آنها ایجاد می کند. مبتلایان باید اطمینان کامل داشته باشند که اگر بخواهند می توانند در مبارزه با این عادت شوم پیروز گردند و حتی عمده ی آثار آن را از وجود خود بر چینند، خواه دوران این مبارزه کوتاه یا طولانی باشد. آنها هرگز نباید به خود تلقین کنند که این اعتیاد تا آخر عمر از آنها دست بردار نیست و یا آثار آن همچنان باقی خواهد ماند. منتهی باید با هوشیاری کامل و تصمیم قاطع و به کار بستن دستورهای آینده به مبارزه پی گیری بر خیزند. کسانی که از چنگال این عادت شوم نجات یافته اند باید قدر پاکی خود را بدانند و در حفظ آن نهایت مراقبت را بنمایند، از هر گونه وسوسه شیطانی در این راه بپرهیزند، و با هیچ قیمتی سرنوشت خود را به دست افراد گمراه و معاشران منحرف نسپارند. و شرط پیروزی قطعی در مبارزه با هر نوع اعتیاد غلط- اعم از اعتیادهای خطرناک جنسی یا اعتیادهای دیگر- پس از «امیدواری و اطمینان به پیروزی» داشتن تصمیم قاطع است. تصمیمی آهنین و محکم و متکی به ایمان و شخصیت و شرافت و وجدان، تصمیمی راسخ و غیر قابل عدول. حتی اگر به عللی این تصمیم ده بار هم شکسته شد مجددا، بلکه قاطع تر و راسخ تر باید تصمیم بگیرند و با همان امیدواری و ایمان تصمیم خود را تجدید کنند. زیرا سرانجام آثار این تصمیم ها در ناخود آگاه آنها اثر گذارده و هنگامی که روی هم متراکم شد تاثیر خود را خواهد بخشید. اما مسلما و بدون تردید اگر تصمیم شکسته نشود خیلی زودنر آثار این عادت شوم از روح و جسم آنها برچیده خواهد شد. بدیهی است این گونه افراد اگر رابطه و پیوند نزدیکی با خدای خود بر قرار سازند و با تمام ذرات وجود خود از ساحت مقدس او استمداد جویند و به لطف او امیدوار و دلگرم باشند در پرتو ایمان مذهبی، خیلی زودتر نتیجه خواهد گرفت. اکنون که این مراحل پیموده شد باید امور زیر را دقیقا به کار بندند. ممکن است این امور در نظر بعضی ساده جلوه کند، ولی هنگام عمل روشن می شود که اثر معجزه آسائی دارد.(22)
راههای درمان استمناء
حضرت علی علیه السلام فرموده ا ند: گناه نکردن بهتر از توبه کردن است. و پزشکان و روان شناسان می گویند که: پیشگیری بهتر از درمان است. ما در این جزوه ی مختصر ده راه حل مهم و مفید و تجربه شده را ذکر می کنیم و به شما عزیزان و جوانان می گوئیم که کسانی که مبتلا به این عمل خانمانسوز استمناء هستند، آنها را بی اطلاع از این مطالب نگذارید. و دوست خوب کسی است که عیوب برادرش را به او بگوید. زیرا امام صادق علیه السلام می فرمایند که : بهترین برادران من کسانی هستند که عیوب مرا به من هدیه دهند. و کتابی که مهم و سودمند است برای هدیه دادن به دوست هم خیلی خوب و موثر است. اما اول به طور فهرست وار راههای پیشگیری را می آوریم و بعد به توضیحات آن می پردازیم. و آنها عبارتند از: 1- اجتناب از هرگونه تحریک مصنوعی 2- تهیه برنامه فشرده و منظم 3- توجه مخصوص به ورزش 4- باید عادتی جانشین عادتی گردد 5- پرهیز مطلق از تنهائی 6- ازدواج در نخستین فرصت 7- تلقین و تقویت اراده 8- پرهیز کامل 9- تقویت عمومی و رژیم غذائی10- استمداد از نیروی ایمان و عقائد مذهبی.
قبل از توضیح این ده دستور نکته ای بسیار مهم و قابل توجه است و آن اینکه: کسی که می خواهد این عمل را ترک کند باید تصمیمی قاطع و جدی و محکم بگیرد و با افرادی که بسیار آلوده اند معاشرت نکند، و این دو نکته را پزشکان عموما معتقدند برای ترک هر نوع اعتیاد.
1- اجتناب از هرگونه تحریک مصنوعی
اگر جوانان انتظار داشته باشند که هر شب در سینماها در برابر تلویزیون ناظر صحنه های هوس آلود فیلمهای سکسی باشند، و همه روز قسمتی مهم از وقت گرانبهای خود را صرف مطالعه ی «رمانهای عشقی» و تماشای «عکسهای مبتذل و شهوت انگیز» مجلات فاسد و بیهوده بگذرانند، و در کوچه و خیابان با ولع تمام اندام برهنه ی زنان و دختران را ور انداز کنند ، و با اینهمه باز هیچ گونه آلودگی پیدا نکنند سخت در اشتباهند. اینگونه تحریکات مصنوعی که هیچ گونه ضرورتی هم ندارد مسیر فکر هر جوانی را از مسائل اصولی زندگی تغییر می دهد و به سوی مسائل جنسی، آنهم به صورت حاد و طغیانگر می کشاند.
شب و روز آنها را در یک حال اضطراب دائمی عصبی که آثار نا مطلوب آن بر تمام وجود آنان سایه خواهد افکند نگه می دارد. ادامه ی این تحریکات دائمی بهترین فصول زندگی (یعنی دوران جوانی) را بر باد می دهد، و اعصاب جوانان را در هم می کوبد. همه ی جوانان عزیز مخصوصا آنهائی که دارای پاره ای از عادتهای غلط جنسی هستند باید بشدت از این گونه امور بپرهیزند، از دیدن این فیلمها و مطالعه آن رمانها و هر گونه چشم چرانی عمدی اجتناب ورزند، آرامش و فکر خود را بی جهت بر هم نزنند و اعصاب نیرومند خود را با هیجانهای دائمی تضعیف نکنند. برای موفقیت در این قسمت لازم است سرگرمیهای سالم و برای اوقات فراغت خود انتخاب نمایند و به کمک دوستان برنامه های صحیحی برای این اوقات تنظیم کنند. این سرگرمیها ممکن است: ورزشهای فردی و دسته جمعی،پیاده روی در هوای آزاد، مطالعه ی کتب سودمند و مفید، پرورش گل در منزل و بطور کلی کارهای کشاورزی و کارهای دستی، جمع آوری اشعار، تهیه کلکسیونهای عکس و تمبر و مانند اینها، شرکت در انجمنهای گوناگون و کنفرانسهای علمی یا اخلاقی باشد.
2- تهیه برنامه فشرده و مهم
جوانان باید به طور حتم برای تمام شبانه روز خود برنامه تنظیم کنند به طوری که یک ساعت وقت بیکار بدون برنامه نداشته باشند. نمی گوئیم مرتبا درس بخوانند یا کار کنند، بلکه می گوئیم اگر تفریح یا ورزش هم دارند برنامه داشته باشند و یک ساعت خالی از برنامه نباشد.
جوانان باید بدانند بزرگترین بدبختی برای یک جوان این است که وقتهای خالی از هرگونه برنامه داشته باشند. ممکن است جوانی بیکار باشد و جویای کار، اما در عین حال برای شب و روز خود برنامه ای تهیه کند، اعم از مطالعه و تفریح و استراحت و مانند آن. حتی اگر جوانان بتوانند برنامه روزانه خود راکمی بیش از مقدار وقتشان تنظیم کنند بطوری که فکر آنها حتی یک لحظه بیکار به معنی واقعی نباشد بهتر است،زیرا اشتغالات فراوان فکری اثر عمیقی در انصراف فکر از آن عادت شوم دارد.
بسیار دیده شده که افراد معتاد به سیگار در روزهای تعطیلی چند برابر روزهائی که مشغول کار هستند سیگار دود می کنند، این تفاوتت فاحش اثر همان اشتغال فکر و اعصاب و بدن به کارهای مثبت و انصراف از کارهای بیهوده یا زیان آور در ایام غیر تعطیلی است. خلاصه افرادی که گرفتار اعتیادهای غلط جنسی هستند اگر برنامه ی مشغول کننده ای برای تمام وقت خود نداشته باشند به آسانی نمی توانند این عادت را از سر خود دور کنند، و تهیه چنین برنامه ای از مؤثرترین عوامل ترک اعتیاد است، و مطمئنا با تهیه چنین برنامه ای قسمت مهمی از مشکلات ترک این اعتیاد را پشت سر خود خواهند گذاشت.
3- توجه مخصوص به ورزش
معروف است ورزشکاران نسبت به مسائل جنسی کم علاقه هستند، چون ورزش مقدار فراوانی از انرژیهای بدنی و فکری آنها را به خود اختصاص می دهد، و طبعا از مسائل دیگر کم می کند. بهمین دلیل برای جلوگیری از تحریکات زیاد جنسی لازم است جوانان برنامه های وسیع و متنوع ورزشی انتخاب کنند.
مبتلایان به این عادت شوم غالبا افرادی گوشه گیر، منزوی، کم تحرک و خمود هستند، و همین گوشه گیری و انزوا و عدم تحریک وضع آنها را تشدید می کند و اگر از این وضع بکلی در آیند و زندگی خود را با تحریک زیاد بیامیزند اثر عمیقی در بهبود حال آنها و ترک عادتشان خواهد بخشید. اینگونه افراد معمولا اعصاب ضعیف و ناتوانی دارند و ورزشهای متنوع و مناسب در تقویت اعصاب آنها فوق العاده مؤثر است.
این افراد هر چه وقت اضافی و خالی از برنامه دارند باید به بازیهای گوناگون ورزشی و یا پیاده روی در هوای آزاد تخصیص دهند تا هم سلامت از دست رفته خود را باز یابند و هم قسمتی از انرژیهای جسمی و فکری آنها متوجه این قسمت گردد. به همان اندازه که تحرک و ورزشهای فردی و دسته جمعی برای آنها مفید ا ست، انزوا و گوشه ای خزیدن و در فکر فرو رفتن برای این قبیل افراد سم مهلک است که باید به هر قیمتی شده از آن دوری گزینند.
این توصیه را فراموش نکنید و آثار معجزه آسای آنرا ببینید، در روز آن قدر ورزش کنید که خسته شوید و شب هنگام به محض اینکه در بستر آرمیدید در خواب عمیقی فرو خواهید رفت و از شر بسیاری از خیالات و افکار مضر و کشنده که در این موقع به سراغ جوانان می آید در امان خواهید بود.
4- باید عادتی جانشین عادتی گردد
روان شناسان می گویند: برای تحرک یک عادت باید حتما سراغ عادت خوب رفت و آنرا جانشین عادت بد نمود.مثلا کسانی که عادت به قمار دارند، و با اینکه تمام زیانهای آنرا می بینند و حس می کنند، باز حاضر نیستند آنرا ترک گویند و به گفته خودشان وقت قمار که می رسد نمی فهمند چه نیروئی آنها را مانند یک اسیر و برده به سوی این عمل که عقل و وجدانشان آنرا محکوم ساخته می کشانند. چنین کسانی برای اینکه بر این عادت غلط پیروز شوند حتما باید در همان ساعات ، بازی صحیحی را (مانند یک مسابقه ورزشی سالم) جانشین بازی قمار کنند تا این عادت بد به اصطلاح از سر آنها بپرد. و بعبارت دیگر انرژی خاصی که تحت تاثیر انگیزه ی عادت در آن حال تحریک می گردد باین سمت کشیده شود و مصرف گردد بدون اینکه هیچ گونه واکنش نامطلوبی داشته باشد. (دقت گردد).
در مورد عادات بد جنسی باید درست همان ساعاتی که انگیزه آن در مبتلایان تولید می شود به سراغ برنامه خاصی که برای چنین ساعتی قبل پیش بینی کرده اند بروند، و بسراغ مسابقه علمی، ورزشی، مسابقه هوش، مطالعه یک اثر جالب، یک ورزش مورد علاقه مانند کوهنوردی، اسب سواری و … این کار را آن قدر ادامه دهند که جانشین عادت بد سابق گردد.
5- پرهیز مطلق از تنهائی
اینگونه افراد باید حتما و بدون هیچ گونه قید و شرط از تنها ماندن بشدت اجتناب کنند. هرگز تنها نباشند، در خانه تنها نمانند، شب در اطاق تنها برای مطالعه به نقاط خلوت نروند. و به محض اینکه در محیطی احساس کردند تنها هستند از آن محیط بیرون بروند. اینگونه افراد مخصوصا باید این نکته را فراموش نکنند که به مجرد اینکه نخستین تحریک را در خود حس می کنند بلافاصله برخیزند و سرگرم کار دیگری شوند،فراموش کردن این تذکر غالبا گران تمام می شود. تنهائی، محیط کاملا مساعدی است برای پرورش میکرب، این اعتیاد در فکر هر جوان و تمام جوانانی که می خواهند خوشبخت و سالم و از خطرات عظیم استمناء در امان باشند باید از تنهائی بپرهیزند.
6- ازدواج در نخستین فرصت
این افراد اگر امکاناتشان اجازه می دهد باید در نخستین فرصت ازدواج کنند، حتی اگر امکانات آنها تنها برای انتخاب نامزد (البته نامزد مشروع که عقد شرعی آن اجرا شده باشد) فراهم است باید این فرصت را نیز از دست ندهند.
خلاصه ازدواج تاثیر قابل توجهی در مبارزه با این انحراف جنسی دارد و در صورتی که دامنه توقعات را کوتاه و تشریفات زائد و بی جا را از آن حذف کنند کاری است بسیار سهل و ساده و آسان. ولی متاسفانه یک سلسله اوهام و قیود غلط، دست و پای غالب طبقات را – اعم از تحصیل کرده و بیسواد – در این قسمت بسته است. بعضی از جوانان معتاد از ازدواج وحشت دارند، ولی این وحشت کاملا بی اساس است زیرا با بکار بستن دستور ها هم ترک این اعتیاد آسان است و هم پیروزی در تمام مراحل ازدواج و زنا شوئی.
7- تلقین و تقویت اراده
«تلقین» نیز در مبارزه با این عادت رل مهمی را بازی می کند. افراد معتاد باید مرتبا بخود تلقین کنند که بخوبی قادر هستند این عادت زشت را ترک گویند. برای اینکه تلقین در آنها اثر قوی و سریع ببخشد آنطور که یکی از اطبای روان شناس «دکتر ویکتور بوشه فرانسوی» می گوید: باید تلقین را به صورت زیر چندین روز پشت سر هم ادامه دهند- همه روز در محل آرامی که چیزی فکر آنها را بخود مشغول نسازد. فکر خود را متمرکز ساخته و با کلمات شمرده و محکم این جمله را تکرار کنند: «من به خوبی قادر هستم این عادت بد را از خود دور کنم، من قادرم» تکرار این تلقین ساده اثر عجیبی در تقویت روحیه و ترک اعتیاد و هر عادت بدی دارد(می توانید آزمایش کنید).
علاوه بر این باید برای تقویت اراده از مطالعه کتابهای روانی که برای تحکیم و رشد شخصیت و تقویت اراده نوشته شده است غفلت نورزند، زیرا همانطور که دانستیم و همه معتادانی که موفق به ترک این عادت بد و سایر اعتیادهای ناپسند شده اند اعتراف دارند نخستین گام در این راه «اراده و تصمیم» است.
8-پرهیزکامل
از معاشرت و همنشینی با افراد منحرف و مبتلا به این عادت بد، در همه اوقات مخصوصا دوران مبارزه باید به طور مطلق دوری جست، همانطور که از مبتلایان به وبا فرار می کنند. علاوه بر این باید زیانها و عواقب دردناک و مرگبار این عمل را هرگز از خاطر خود دور ندارند و هرگز گوش به سخنان وسوسه انگیز این و آن ندهند. نقش معاشران بد و فاسد در ابتلای به این انحراف و ادامه آن بسیار عجیب است آنها برای اینکه کمتر احساس گناه و بدبختی کنند سعی دارند افراد دیگری را نیز مبتلا سازند. و به سرنوشت غم انگیز خود گرفتار نمایند.
لذا همواره می کوشند با سخنان وسوسه انگیز این عمل شوم و زشت را لذت بخش و کم ضرر جلوه دهند. ولی جوانان بیدار هرگز در دام وسوسه های شیطانی آنها نمی افتند.
9-تقویت عمومی و رژیم غذائی
داشتن یک رژیم غذائی کامل و سالم که موجب تقویت عمومی بدن گردد، نیز در مبارزه با این عادت بسیاری از مواقع از ضعف اعصاب سرچشمه می گیرد و یا خود عامل ضعف اعصاب است تاثیر قابل توجهی دارد. استحمام با آب سرد (البته در مواقعی که وضع هوا اجازه می دهد) و سپس ماساژ دادن بدن با حوله نیز کمک مؤثری باینگونه افراد می تواند بنماید.(23) همچنین اینگونه افراد باید به شدت از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان که عامل مؤثری برای تحریک مصنوعی است بپرهیزند.(24) اینگونه لباسها اصولا برای همه ی جوانان زیانبخش و حتی گاهی خطرناک است هم به نمو رشد طبیعی جسم آنها صدمه می زند و هم وسوسه انگیز و تحریک آمیز است.
10-استمداد از نیروی ایمان و عقائد مذهبی
نیروی ایمان و عقیده مذهبی می تواند بزرگترین کمک را به این مبتلایان کند و آنها را بزودی از چنگال این عادت زشت و بد نجات بخشد. اینگونه افراد هرگز نباید خود را یک فرد نفرین شده و مطرود درگاه خداوند بدانند. بلکه باید به لطف خداوند بزرگ کاملا امیدوار باشند و هنگام نماز و پس از نماز سر به سجده گذاشته و با آفریننده مهربان و بخشنده خود راز و نیاز می کنند با تمام دل و جان و با تمام ذرات وجود خویش از او بخواهند که آنها را در ترک این عادت زشت یاری کند و از چنگال آن برهاند و مطمئنا هرگاه با جان و دل توجه نمایند، لطف خداوند مهربان بیاری آنها خواهد شتافت و در این مبارزه حیاتی پیروز خواهند شد.
و نیز باید در همه جا و در همه حال خدا را حاضر و ناظر بدانند و هرگز بخود اجازه ندهند در پیشگاه مقدس او دست به چنین کار خلافی بزنند. مااطمینان کامل داریم اگر مبتلایان دستورهای بالا را دقیقا برای فقط برای یک ماه بکار بندند از شر این انحراف رهائی خواهند یافت. و چون اغلب اختلافات خانوادگی گر چه ظاهرا بر سر جزئیات زندگی است ولی اساس آن را باید در عدم سازگارهای زنا شوئی و معاشرتها جستجو کرد. بنابراین اونانیسم یکی از عوامل متزلزل کننده ی پایه های خانوادگی و اجتماعی است و پدران و مادران باید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند و در تربیت فرزند خود مراقبت بیشتری نمایند و راهی را انتخاب کنند که نگذارند جوانان به این عمل زشت و خانه برانداز عادت کنند چون ترک آن بسیار مشکل خواهد بود.
برای پیشگیری از این عمل ناشایست، ما ده راه مهم را توصیه کردیم که می توان به نحو احسن از آنها بهره گیری نموده و به کار بست. و این نکته باید قابل توجه باشد که، تربیت و راهنمائی صحیح فرزند توسط پدر و مادر، پایبند به اعتقادات مذهبی، ایمانی، تعلیم و تربیت توسط معلمان و مربیان خوب و با ایمان روابط دوستی و نزدیکی خانوادگی، معاشرتهای سالم دوستان با هم، مطالعه کتابهای مهم و مفید و … همه مؤثر است و باعث جلوگیری از این عمل ناپسند است.(25)
اما از فصل هفتم به بعد در این جزوه در مورد قرآن و روایات است که این عمل را حرام می داند و عملی که حرام باشد باعث دخول در آتش جهنم است علی الخصوص عمل حرامی که به جسم و روح انسان ضرر بزند.

فصل هفتم

آیات قرآن درباره ی استمناء

در قرآن کریم صریحا نام استمناء به کار نرفته است، ولی اگر به تفاسیر آیات، آن هم از لسان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام. و می بینیم که آیاتی در قرآن آمده است که دال بر استمناء و حرام بودن آن است. البته هر آیه ای از قرآن هفتاد بطن و معنا دارد.
الف: «لا تلقوا بایدیکم الی التهلکه»
ترجمه: (و خودتان را بدست خودتان به هلاکت نیندازید).(26)
ب: «فمن ابتغی وراء ذلک فاولئک هم العادون».
ترجمه: (هر کس با غیر از همسرش شهوتش را دفع کند ایشان از تجاوز کارانند).(27)

فصل هشتم

روایات پیرامون استمناء

استمناء یعنی بیرون کردن منی خود است از راه غیر طبیعی، مانند مالیدن بدست یا سایر اعضاء خود یا به سایر اعضاء دیگری غیر از همسر.
روایات
سئل الصادق علیه السلام عن الخضخضه؟ فقال: اثم عظیم قد نهی الله عنه فی کتابه و فاعله کناکح نفسه و لو علمت بمن یفعله ما اکلت معه. فقال السائل بین لی یا رسول الله من کتاب الله نهیه؟
فقال قول الله تعالی: «فمن ابتغی وراء ذلک فاولئک هم العادون» و هو وراء ذلک.(28)
ترجمه: از حضرت امام صادق علیه السلام سؤال شد راجع به استمناء با دست؟ فرمود: گناهی است عظیم. خداوند در کتابش از آن نهی کرده است و اگر من بفهمم کسی این کار را کرده با او غذا نمی خورم. سائل سؤال کرد این نهی در کجای قرآن است؟
فرمود: هر کس با غیر از همسرش شهوتش را دفع کند ایشان تجاوزکارانند. و استمناء از وراء ذلک است.
2- فی خبر احمد بن عیسی سئل الصادق علیه السلام عن الخضخضه؟ فقال اثم عظیم. قد نهی الله عنه فی کتابه و فاعله کناکح نفسه و لو علمت بمن یفعله ما اکلت معه. فقال السائل بین لی یا رسول الله من کتاب الله فیه؟
فقال قول الله تعالی: «فمن ابتغی وراء ذلک فاولئک هم العادون» و هو فما وراء ذلک. فقال: الرجل ای اکبر الطنا او هی؟فقال علیه السلام: هو ذنب عظیم.(29)
ترجمه: از حضرت امام صادق علیه السلام از حکم استمناء پرسیده شد؟ حضرت فرمود: ( گناه بزرگی است که خداوند در قرآن مجید از آن نهی فرموده است و استمناء کننده مثل این است که به خودش نکاح کرده و اگر کسی را که چنین کاری می کند بشناسم با او همخوراک نخواهم شد. راوی پرسید: از کجای قرآن حکم آن فهمیده می شود؟ حضرت فرمود: از آیه ی ( هر کس با غیر از همسرش شهوتش را دفع کند ایشان تجاوز کارانند). راوی پرسید: گناه زنا بزرگتر است یا استمناء؟ حضرت فرمود: استمناء گناه بزرگی است.
سؤال مهم:
شاید کسی بگوید: بعضی از گناهان آسان تر و کوچک تر از بعضی دیگرند، در حالی که ( این گونه نیست و)همه آنها نزد خدا بزرگند، زیرا همه آن ها سرکشی اند و به یقین خداوند سر کشی را از جانب بندن خود دوست نمی دارد و از آن نهی کرده چون از کارهای شیطان است. همانا خداوند فرموده است: «لا تعبدوا الشیطان». ( شیطان را نپرستید).(30)
و «ان الشیطان لکم عدو فاتخذوه عدوّا انّما یدعو حزبه لیکونوا من اصحاب السعیر». (البته شیطان دشمن شماست، پس او را دشمن بدانید، او فقط حزبش را به این دعوت می کند که اهل آتش سوزان (جهنم) باشند). (31)
3- سالته عن الخضخضه؟ فقال: هی الفواحش.(32)
از امام علیه السلام حکم استمناء را می پرسند؟ می فرماید: از گناهان بزرگ و بسیار زشت است.
4- و فی الموثق فی الرجل ینکح البهیمه او یدلک؟ فقال علیه السلام کل ما انزل الرجل مائه من هذا و شبهه فهو زنا.(33)
و از حکم کسی که با حیوانی جمع شود یا به وسیله مالیدن شهوتش را دفع کند پرسیدند. حضرت فرمود: هر کس شهوتش را به این وسیله و مانند آن دفع کند در حکم زنا کردن است یعنی با گناه زنا برابر است.
5- قال الصادق علیه السلام: (ثلاثه یکلمهم الله تعالی و لا ینظر الیهم و لا یزکیهم و لهم عذاب الیم النائف شیبه و الناکح نفسه و المنکوح فی دبره).(34)
حضرت امام صادق علیه السلام می فرماید: سه دسته اند که خداوند با ایشان سخن نمی گوید و به نظر رحمت به ایشان نمی نگرد و پاکشان نفرموده و بر ایشان عذاب دردناکی است. 1- کسی که موی سفیدش را بکند (تا نمایش دهد که جوان است) 2- و کسی که بوسیله عضو خودش شهوتش را خارج کند 3- و کسی که با او لواط کرده شود.
6- قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: «ناکح الکف ملعون».(35)
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: هر کس با دستش شهوتش را بیرون کند ملعون است.
7- قال المعصوم علیه السلام: «ایاکم و الاستمناء فانه یورث الدعو یجرکم الی النار».(36)
بپرهیزید از جلق زدن و استمناء کردن، زیرا این عمل تولید مرض می کند و شما را به آتش جهنم می کشاند.
8- از امام صادق علیه السلام روایت شده که مردی با آلتش بازی کرده بود. او را ن زد امیرالمؤمنین علی علیه السلام آوردند آن حضرت (تنها) به قدری با تازیانه بر دستش زد که سرخ شد. سپس به هزینه بیت المال او را تزویج نمودند.(37)
9- در روایتی آمده است که در عهد امیرالمؤمنین علیه السلام مردی استمناء کرد و خبرش به گوش ایشان رسید. ایشان دستور دادند که (تنها) به قدری با تازیانه بر دستش بزنند که سرخ شود. سپس از او پرسید که متاهل است یا مجرد؟ و چون دانست که مجرد است به او دستور ازدواج داد ، اما او به خاطر فقری که دچارش بود گفت: که توان ازدواج ندارد. حضرت او را از کرده خویش توبه داد و سپس بی درنگ تزویجش نمود و مهر زنش را نیز از بیت المال پرداخت.(38)
10- قال علی علیه السلام : الاستمناء بالید ذلک الواد الخفی.
استمناء با دست همانتا زنده به گور کردن است.(39)

فصل نهم

سخنان فقهاء و صاحب جواهر الکلام

صاحب جواهر می فرمایند: پس از معنای استمناء (که تعریف آن در فصل هشتم گذشت) مستفاد از ادله جواز استمناء با زوجه و کنیز است، لکن اولی ترک آن است و در مسالک نیز قریب به همین را ذکر فرموده، لیکن طریق احتیاط ترک آن است.
در آخر جواهرکتاب حدود آمده است که : هر کس به دستش یا عضو دیگرش استمناء کند باید تعزیر شود . چون کار حرامی بلکه کبیره ای را مرتکب شده است.(40)
مراجع تقلید و فقهاء در رساله های عملیه اشان درباره ی استمناء سخنانی را ایراد فرموده اند که عبارتند از:
الف: استمناء در حج:
اگر کسی در حج استمناء کند بر او واجب است که یک شتر قربانی کند و این کفاره ی گناهش می باشد. و در روایتی آمده است که در سال آینده حج کند.(41)
ب: استمناء در ماه مبارک رمضان
یکی از مبطلات روزه این عمل کثیف می باشد، کسی که این کار را انجام دهد باید کفاره دهد و کفاره اش این است که: یک بنده آزاد کند و اگر نتوانست دو ماه پی در پی روزه بگیرد که باید سی و یک روز آن پشت سر هم باشد و باید در این 31 روز ، روزه ی حرام در بین آن نباشد (مثل روزه ی عید فطر و عید قربان) و مابقی بیست و نه روز دیگر آن اگر پشت سر هم نباشد اشکالی ندارد. و اگر نتوانست شصت فقیر را اطعام کند.(42)
فصل دهم: استمناء کننده باید تعزیز شود
تعزیر یعنی مجازاتی که برای گناه به صلاح دید حاکم برای مجرمین معین می شود. و تعزیر یعنی تازیانه خوردن.
کسی که این عمل کثیف و آلوده و خانمانسوز را انجام دهد به هر مقدار که امام (در زمان غیبت یعنی حاکم شرع) صلاح بداند تعزیر می شود.
استمناء با شهادت دو عادل یا دو بار اقرار ثابت می شود و یکبار اقرار نیکوست و کافی است.(43)
شهید در کتاب مسالک روایت کرده که حضرت علی علیه السلام آنقدر به کف دست مردی که استمناء کرده بود زد که قرمز شد. که روایات آن در باب روایات استمناء گذشت.

نتیجه گیری

تردیدی نیست که خدای حکیم غریزه ی زناشوئی را به منظور بقاء نسل در اصلاب بشر نهاده، نه فقط برای استماع لذت بردن. بنابراین اشخاصی که استمناء کنند:
اولا: با خداوند مخالفت کرده اند. چه آن که استمناء مطلقا موجب قطع نسل می شود.
ثانیا: با رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و اولی الامر مخالفت ورزیده اند، زیرا که در کتاب مسالک و بحار و غیره از حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت کرده اند که : (انه لعن الناکح کفه). یعنی خداوند لعنت کرده کسی را که با خود نکاح کند ، یعنی با دست خود کاری کند که انزال منی شود.
ثالثا: باقرآن مخالفت نموده اند . طبق آیه ی 195 سوره ی بقره: «خودتان را به هلاکت نیندازید». و طبق سوره ی مؤمنون آیه 7 «هر کس با غیر از همسرش شهوتش را دفع کند ایشان تجاوز کارانند.»
رابعا: عمل استمناء موجب تعزیر (یعنی تازیانه خوردن) خواهد بود . طبق آنچه که در این جزوه گذشت.
خامسا: با حفظ الصحه خود مخالفت کرده، زیرا که عمل استمناء بسیار با حفظ الصحه (چنان چه به شرح رفت) مخالف را حرام دانسته و مردم را اکیدا از این حرکت نهی فرموده است.(طبق حدیث 7 از همین جزوه).
سادسا: امراضی که انسان دچار می شود (طبق زیانهای استمناء که گفته شد).ثابت شد از حکم به آیات قرآن و روایات وارده از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و سخنان پزشکان و وروان شناسان و فتاوی مراجع تقلید دامت برکاتهم که این عمل کثیف و آلوده و خانمانسوز و اعتیاد آور و منقطع کننده ی نسل ، که این فعل حرام و خلاف شرع مقدس اسلام است.
و هم از نظر عرفی و به طور خلاصه از تمامی جهات حرام و نا پسند است.

پی نوشت ها

- مراجع می فرمایند: نگاه کردن به اندامهای برهنه و لخت زنان و دختران حرام است.
2 - مشکلات جنسی جوانان ص 147
3 - مشکلات جنسی جوانان ص 170.
4 - همان ص 151.
5 - آموزش زنا شوئی صص 95 و 96
6 - گناهان کبیره ج 2 صص 223 تا 225.
7 - آنچه یک جوان باید بداند ویژه پسران پاورقی ص 61و 62 به نقل از کتاب بلوغ دکتر احمد صبور اردو بادی.
8 - مشکلات جنسی جوانان ص 39
9 - مشکلات جنسی جوانان ص 140 و 141
10 - آموزش زناشوئی برای همسران جوان ص 96.
11 - گناهان کبیره ج 2 ص 336.
12 - مشکلات جنسی جوانان ص 141
13 - مشکلات جنسی جوانان ص 142
14 - گناهان کبیره ج 2 ص 335 و336.
15 - مسائل عصر جدید م124ص286.
16 - فلسفه احکام جدید از نظر علوم جدید پاورقی صص 205و206
17 - مسائل عصر جدید م124 ص 286
18 - مسائل عصر جدید م124 ص 287
19 - دانستنیهای دختران جوان ص102 به نقل از بلوغ دبس ص63.
20 - بابی گری و بهائی گری ص 197
21 - مجمع البیان طبق آیه 29 سوره نساء
22 - مشکلات جنسی جوانان صص 160 تا 163
23 - مؤلف گوید: پسران جوانی که غریزه جنسی آنها تحریک شده، ولی هنوز امکانات ازدواج برایشان مهیا نیست باید با روزه گرفتن و کمتر غذا خوردن خصوصا غذاهای شهوت انگیز، هیجان شهوت را در خود آرام کنند و نیز با سرگرم کردن خویش به ورزش و مطالعه و حضور در مجالس سوگواری اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام علی الخصوص سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام از شدت این غریزه بکاهند.
24 - رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: سه چیز موجب رشد بدن است:
1- عطر زدن 2- خوردن عسل 3- پوشیدن لباسهای نرم (نه لباسهای تنگ و چسبان). (طب النبی ص 37)
25 - مشکلات جنسی جوانان صص 160 تا 175
26 - بقره/ 195.
27 - مؤمنون/ 7.
28 - بحار ج 104 ص 30 و مسائل عصر جدید م 124 ص 286
29 - جواهر الکلام ج 41 ص 547 و وسائل الشیعه ج18 ص 575
30 - یس/60.
31 - فاطر /6.
32 - وسائل الشیعه ج14 ص 267
33 - همان ج 14 ص 265
34 - همان ج 14 ص 265
35 - همان ج 14 ص 268
36 - مستدرک الوسائل باب نکاح ص 570 و گناهان کبیره ج 2 ص 333
37 - فلسفه احکام جدید از نظر علوم جدید ص 207
38 - الاستبصار ج 4 ص 226، ح 1 و مشابه آن در تهذیب الاحکام ج 10 ص 64 ب 4 ح 16
39 - شرح نهج البلاغه ج 19 ص 89.
40 - گناهان کبیره ج 2 ص 332
41 - مختصر النافع مبحث حج ص 110
42 - توضیح المسائل مراجع ج 1 مبحث مبطلات روزه
43 - مختصر النافع ص 213
فهرست منابع و مآخذ
1-قرآن کریم
2-بحار الانوار/ علامه مجلسی/ موسسه الطبع و النشر/ چاپ اول/1410ق.
3-وسائل الشیعه/ شیخ حر عاملی/ موسسه آل البیت علیهم السلام/ چاپ اول/ 1409ق.
4-جواهر الکلام/ شیخ محمد حسن نجفی/ موسسه دائره المعارف اسلامی بر مذاهل اهل البیت علیهم السلام/ چاپ اول/1421ق.
5-مختصر النافع/ محقق حلی/ موسسه المطبوعات الدینیه/ چاپ ششم/1418ق.
6-گناهان کبیره/ سید عبدالحسین دستغیب/ دفتر انتشارات اسلامی/ چاپ دوازدهم/ 1378ش.
7-تهذیب الاحکام/ شیخ طوسی/ دارالکتب الاسلامیه/ چاپ چهارم/ 1407ق.
8-الاستبصار/ شیخ طوسی/ دارالکتب الاسلامیه/ چاپ اول/ 1390ق.
9-طب النبی و طب الصادق علیهما السلام/ ابوالعباس مستغفری.
10- توضیح المسائل مراجع/ سید محسن بنی هاشمی خمینی/ دفتر انتشارات اسلامی/ چاپ اول/ 1377ش.
11- مشکلات جنسی جوانان/ ناصرمکارم شیرازی/انتشارات نسل جوان/ چاپ اول/ 1368ش.
12- مسائل عصر جدید/ سید مهدی غضنفری/ انتشارات مولف/ چاپ اول/ پائیز/ 1372ش.
13- بابی گری و بهائی گری/ محمد محمدی اشتهاردی/ ناشر کتاب آشنا/ چاپ اول/ 1379ش.
14- شرح نهج البلاغه/ ابن ابی الحدید معتزلی.
15- المقنعه/ شیخ مفید/ کنگره جهانی هزاره شیخ مفید / چاپ اول/1413ق.
16- آنچه یک جوان باید بداند(ویژه پسران)/ رضا فرهادیان
17- بلوغ/ موریس دبس/ ترجمه اسحاق لاله زاری/ انتشارات تهران.
18- دانستنیهای دختران جوان/ لطیف راشدی/ نشر مصطفی/ چاپ اول / بهار 1377ش.
19-آموزش زنا شوئی برای همسران جوان/ نصرالله فرمایش/ انتشارات باربد/ چاپ چهارم/ 1377ش.

درباره مركز

بسم الله الرحمن الرحیم
جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ في سَبيلِ اللَّهِ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (سوره توبه آیه 41)
با اموال و جانهاى خود، در راه خدا جهاد نماييد؛ اين براى شما بهتر است اگر بدانيد حضرت رضا (عليه السّلام): خدا رحم نماید بنده‌اى كه امر ما را زنده (و برپا) دارد ... علوم و دانشهاى ما را ياد گيرد و به مردم ياد دهد، زيرا مردم اگر سخنان نيكوى ما را (بى آنكه چيزى از آن كاسته و يا بر آن بيافزايند) بدانند هر آينه از ما پيروى (و طبق آن عمل) مى كنند
بنادر البحار-ترجمه و شرح خلاصه دو جلد بحار الانوار ص 159
بنیانگذار مجتمع فرهنگی مذهبی قائمیه اصفهان شهید آیت الله شمس آبادی (ره) یکی از علمای برجسته شهر اصفهان بودند که در دلدادگی به اهلبیت (علیهم السلام) بخصوص حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شهره بوده و لذا با نظر و درایت خود در سال 1340 هجری شمسی بنیانگذار مرکز و راهی شد که هیچ وقت چراغ آن خاموش نشد و هر روز قوی تر و بهتر راهش را ادامه می دهند.
مرکز تحقیقات قائمیه اصفهان از سال 1385 هجری شمسی تحت اشراف حضرت آیت الله حاج سید حسن امامی (قدس سره الشریف ) و با فعالیت خالصانه و شبانه روزی تیمی مرکب از فرهیختگان حوزه و دانشگاه، فعالیت خود را در زمینه های مختلف مذهبی، فرهنگی و علمی آغاز نموده است.
اهداف :دفاع از حریم شیعه و بسط فرهنگ و معارف ناب ثقلین (کتاب الله و اهل البیت علیهم السلام) تقویت انگیزه جوانان و عامه مردم نسبت به بررسی دقیق تر مسائل دینی، جایگزین کردن مطالب سودمند به جای بلوتوث های بی محتوا در تلفن های همراه و رایانه ها ایجاد بستر جامع مطالعاتی بر اساس معارف قرآن کریم و اهل بیت علیهم السّلام با انگیزه نشر معارف، سرویس دهی به محققین و طلاب، گسترش فرهنگ مطالعه و غنی کردن اوقات فراغت علاقمندان به نرم افزار های علوم اسلامی، در دسترس بودن منابع لازم جهت سهولت رفع ابهام و شبهات منتشره در جامعه عدالت اجتماعی: با استفاده از ابزار نو می توان بصورت تصاعدی در نشر و پخش آن همت گمارد و از طرفی عدالت اجتماعی در تزریق امکانات را در سطح کشور و باز از جهتی نشر فرهنگ اسلامی ایرانی را در سطح جهان سرعت بخشید.
از جمله فعالیتهای گسترده مرکز :
الف)چاپ و نشر ده ها عنوان کتاب، جزوه و ماهنامه همراه با برگزاری مسابقه کتابخوانی
ب)تولید صدها نرم افزار تحقیقاتی و کتابخانه ای قابل اجرا در رایانه و گوشی تلفن سهمراه
ج)تولید نمایشگاه های سه بعدی، پانوراما ، انیمیشن ، بازيهاي رايانه اي و ... اماکن مذهبی، گردشگری و...
د)ایجاد سایت اینترنتی قائمیه www.ghaemiyeh.com جهت دانلود رايگان نرم افزار هاي تلفن همراه و چندین سایت مذهبی دیگر
ه)تولید محصولات نمایشی، سخنرانی و ... جهت نمایش در شبکه های ماهواره ای
و)راه اندازی و پشتیبانی علمی سامانه پاسخ گویی به سوالات شرعی، اخلاقی و اعتقادی (خط 2350524)
ز)طراحی سيستم هاي حسابداري ، رسانه ساز ، موبايل ساز ، سامانه خودکار و دستی بلوتوث، وب کیوسک ، SMS و...
ح)همکاری افتخاری با دهها مرکز حقیقی و حقوقی از جمله بیوت آیات عظام، حوزه های علمیه، دانشگاهها، اماکن مذهبی مانند مسجد جمکران و ...
ط)برگزاری همایش ها، و اجرای طرح مهد، ویژه کودکان و نوجوانان شرکت کننده در جلسه
ی)برگزاری دوره های آموزشی ویژه عموم و دوره های تربیت مربی (حضوری و مجازی) در طول سال
دفتر مرکزی: اصفهان/خ مسجد سید/ حد فاصل خیابان پنج رمضان و چهارراه وفائی / مجتمع فرهنگي مذهبي قائميه اصفهان
تاریخ تأسیس: 1385 شماره ثبت : 2373 شناسه ملی : 10860152026
وب سایت: www.ghaemiyeh.com ایمیل: Info@ghaemiyeh.com فروشگاه اینترنتی: www.eslamshop.com
تلفن 25-2357023- (0311) فکس 2357022 (0311) دفتر تهران 88318722 (021) بازرگانی و فروش 09132000109 امور کاربران 2333045(0311)
نکته قابل توجه اینکه بودجه این مرکز؛ مردمی ، غیر دولتی و غیر انتفاعی با همت عده ای خیر اندیش اداره و تامین گردیده و لی جوابگوی حجم رو به رشد و وسیع فعالیت مذهبی و علمی حاضر و طرح های توسعه ای فرهنگی نیست، از اینرو این مرکز به فضل و کرم صاحب اصلی این خانه (قائمیه) امید داشته و امیدواریم حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف توفیق روزافزونی را شامل همگان بنماید تا در صورت امکان در این امر مهم ما را یاری نمایندانشاالله.
شماره حساب 621060953 ، شماره کارت :6273-5331-3045-1973و شماره حساب شبا : IR90-0180-0000-0000-0621-0609-53به نام مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان نزد بانک تجارت شعبه اصفهان – خيابان مسجد سید
ارزش کار فکری و عقیدتی
الاحتجاج - به سندش، از امام حسین علیه السلام -: هر کس عهده دار یتیمی از ما شود که محنتِ غیبت ما، او را از ما جدا کرده است و از علوم ما که به دستش رسیده، به او سهمی دهد تا ارشاد و هدایتش کند، خداوند به او می‌فرماید: «ای بنده بزرگوار شریک کننده برادرش! من در کَرَم کردن، از تو سزاوارترم. فرشتگان من! برای او در بهشت، به عدد هر حرفی که یاد داده است، هزار هزار، کاخ قرار دهید و از دیگر نعمت‌ها، آنچه را که لایق اوست، به آنها ضمیمه کنید».
التفسیر المنسوب إلی الإمام العسکری علیه السلام: امام حسین علیه السلام به مردی فرمود: «کدام یک را دوست‌تر می‌داری: مردی اراده کشتن بینوایی ضعیف را دارد و تو او را از دستش می‌رَهانی، یا مردی ناصبی اراده گمراه کردن مؤمنی بینوا و ضعیف از پیروان ما را دارد، امّا تو دریچه‌ای [از علم] را بر او می‌گشایی که آن بینوا، خود را بِدان، نگاه می‌دارد و با حجّت‌های خدای متعال، خصم خویش را ساکت می‌سازد و او را می‌شکند؟».
[سپس] فرمود: «حتماً رهاندن این مؤمن بینوا از دست آن ناصبی. بی‌گمان، خدای متعال می‌فرماید: «و هر که او را زنده کند، گویی همه مردم را زنده کرده است»؛ یعنی هر که او را زنده کند و از کفر به ایمان، ارشاد کند، گویی همه مردم را زنده کرده است، پیش از آن که آنان را با شمشیرهای تیز بکشد».
مسند زید: امام حسین علیه السلام فرمود: «هر کس انسانی را از گمراهی به معرفت حق، فرا بخواند و او اجابت کند، اجری مانند آزاد کردن بنده دارد».