Take a fresh look at your lifestyle.

روش هایی برای ترک، درمان و پیشگیری از خود ارضائی

0 1,375

روش ترک خود ارضائی

خود ارضایی عنوان عامی است که بر مردان و زنان هر دو صادق است و به لحاظ ماهیت عمل, انحراف, حرمت و گناه بودن و آثار و عواقب, تفاوتی میان مردان و زنان نیست, مگر اینکه به دلایل تفاوت فیزیولوژیکی میان مردان و زنان و اینکه منی خاص مردان است و از زنان در حین ارگاسم رطوبتی خارج می شود که در حکم منی است, ولی دقیقا منی نیست, نام آن در مردان استمنا, یعنی طلب منی و در زنان استشها, به معنی طلب شهوت است. در ادامه اطلاعات مفیدی در زمینه خود ارضایی تقدیم می شود که امید است انشاءالله مورد استفاده قرار گیرد.

روش ترک این عادت زشت:

همانگونه که عالمان اخلاقی مطرح نموده اند، هر روش درمانی در اخلاق و خود سازی، مبتنی بر طی کردن سه مرحله “علم، حال و عمل” است، ولی چون مرحله حالت ( پشیمانی و ندامت ) به صورت انفعال در انسان پدید می آید و در حقیقت بازتاب آگاهی است ، این مرحله به صورت یک روش مستقل مطرح نمی شود؛ بنابراین برای خارج شدن از این مشکل ، دو روش درمانی “شناختی و رفتاری” پیشنهاد می شود. وظیفه ما دادن آگاهی و شناخت است و کاری که خود شما باید انجام دهید التزام عملی به دستورالعمل ها و به کار گیری دقیق روش های رفتاری ای است که در ذیل پاسخ ارائه می شود.

نیاز به آگاهی:

خود ارضایی یک انحراف عملی است و باید با عمل و رفتار با آن مقابله کرد و راه درمان آن جز با رعایت دقیق دستورالعمل محقق نمی شود, ولی چون هر عملی نیاز به دانش و اطلاعات خاص خود دارد, بنابراین راه کنترل و درمان این بیماری و عادت زشت نیز بدون کسب آگاهی میسر نیست . آگاهی, ازطریق مطالعه در آثار و اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارد، بدست می آید. زمینه های مطالعه عبارتند از:

۱- اینکه این عمل به لحاظ شرعی حرام و از نظر اخلاقی گناه محسوب می شود و هر گناهی نور ایمان را تضعیف می کند و باعث تاریکی و آلودگی روح انسان می شود. نوری که انسان بدان نیاز فراوان دارد و در اثر فقدان آن، در قیامت دچار عذاب و حسرت خواهد شد.

۲- مطالعه در پی آمد ها و عواقب سوء آن .

۳- آشنایی با روش پیشگیری و درمان.

کسب آگاهی در موارد یاد شده باعث بیداری انسان می شود و زمینه “توبه, پشیمانی و کنترل آن” را در او فراهم می آورد .

گناه خود ارضایی:

در این زمینه گفتنی است «استمنا» در مردان و «استشهاء» در زنان یا «خودارضایى» یکى از راه‏هاى انحرافى در ارضاى میل جنسى است که نسل جوان را در معرض آسیب‏هاى جدى قرار مى‏دهد. این کار عادت بسیار زشت و زیان آوری است که می تواند استعداد و توانایی های فراوان یک جوان را به نابودی بکشاند و حال و آینده او را تباه کند. از اینکه متوجه زشتی این عمل شده اید خدای را شاکریم و در پاسخ گویی به سوال شما مطالبی را پیرامون معرفی ، حرمت و روش درمان آن بیان می نماییم، امید است با کمک الهی و استمداد از معصومین(ع) و اطلاعاتی که در این زمینه برایتان ارسال می شود، در حفظ نفس و کنترل شهوت موفق باشید.

استمنا و یا به عبارتی خود ارضایی، از نظر شرعی واخلاقی، حرام و گناه محسوب می شود. این عادت ناپسندی به لحاظ اخلاقی، بعد معنوی انسان را به سختی می آزارد ، روح او را تاریک می نماید، آزادی معنوی انسان را سلب می کند و در مسیر خود سازی و کمال، آدمی را با چالش جدی مواجه می کند. مطابق تحقیقات انجام شده توسط روانشناسان ،خود ارضایی نوعی اعتیاد و بیماری زشتی است که آثار و ضررهای فراوانی بر جسم و روان آدمی باقی می گذارد.

کسانی که گرفتار این عمل شنیع شده اند، آن را گریزگاهی فرعی و عاجل برای خارج شدن از فشار جنسی و پاسخی برای لذت طلبی خود تصور می کنند، در صورتی که اگرتوجه نمایند، بدین وسیله گرفتار آثار و تبعات زیان آوری می شوند که گاها قابل جبران نیست.

شهوت یکی از اموری است که با طبیعت انسان در آمیخته و در جای خود از نعمت های خداوند است، ولی اگر از حالت تعادل خارج و بر افروخته شود، ممکن است سرمایه های عظیم انسانی را به خاکستر تبدیل کند. این نیرو به طور قطع نیاز به ارضاع دارد، ولی با روشی که با نظام طبیعت و شریعت سازگار باشد.

خدای متعال که به حکمت بالغه اش این غریزه را در نهاد انسان گزارده ، تا نسل انسان باقی بماند، از روی رحمت و هدایت خود راه های آسان و معقول کنترل و ارضاع آن را پیش پای او قرار داده است و نسبت به بیراهه ها و انحراف از مسیر درست نیز ، هشدارهای لازم را به انسان داده است ،راههایی که باید با شناخت و عمل به آنها، سلامت جسم و جان خویش را پاس بداریم و از خطر و پی آمد کارهایی همچون خود ارضایی و مانند آن برهانیم.

کبیره بودن:

به طور قطع “خود ارضایی” یکی از “گناهان ” است . در این زمینه برخی از عالمان دینی و اخلاقی نسبت به کبیره بودن آن نیزتاکید نموده اند. از میان ایشان خصوصا مرحوم شهید آیه الله دستغیب در کتاب خویش” گناهان کبیره” فصلی را گشوده و بر بزرگی آن تاکید نموده است .

از نظر شرعی، ملاک کبیره بودن یک عمل، وعده عذاب از جانب پروردگار می باشد. در این زمینه امام صادق (ع) و در ضمن روایتی از عذابی دردناک برای فاعل آن خبر داده است. آن حضرت(ع) فرموده است: سه دسته از مردمان اند که خدای متعال در روز قیامت به ایشان نگاه رحمت نمی افکند، آنها را تذکیه نمی نماید و عذابی دردناک برای ایشان فراهم نموده است ، کسی که موی سپید خود را می کند ، کسی که با خود نکاح (استمناء) می نماید و کسی که مفعول واقع می شود.

به فرض صغیره بودن گناه خود ارضایی در صورت عدم تکرار، ملاک دیگر کبیره بودن گناه، تکرار و به تعبیر روایات اصرار بر آن است ، به همین دلیل چون به طور معمول، خود ارضایی، در افرادی که به آن گرفتارند ، به صورت عادت و اعتیاد در می آید ، تبدبل به گناه کبیره می شود.

البته حرمت و بزرگی گناه خود ارضایی در حد گناهانی همچون زنا و لواط نیست، ولی در عین حال شرایط آن به گونه ای است که می توان گفت: ضررهای بدنی و روانی آن از این دو معصیت بیشر است ؛ زیرا موقعیت برای آنها همیشه مهیا نیست، ولی موقعیت برای خود ارضایی و عادت به آن همیشه مهیا می باشد.

آسیب شناسی خود ارضایی:

آسیب‏هاى ناشى از خودارضایى به گونه‏هاى مختلفى تقسیم‏پذیر است که به اختصار به برخى از آنها اشاره مى‏شود:

یک. آسیب‏هاى جسمانى‏

یکى از روش‏هاى شناخت پیشرفت بیمارى‏ها در پزشکى، مرحله‏ بندى علایم بیمارى است. براین اساس، برحسب عوارض ایجاد شده در بیمار مبتلا به خودارضایى، سه مرحله بیان شده است:

۱. مرحله مشکل ساز .

در افرادى که مدتى است گرفتار خودارضایى شده اند، زودرس ترین عوارض ناشى‏از خودارضایى عبارت است از:

الف. خستگى و کوفتگى .

ب. عدم تمرکز حواس .

ج. ضعف حافظه .

د. استرس و اضطراب .

۲. مرحله گرفتارى شدید .

بروز علایم زیر در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است که شدت ابتلاى وى یا مدت آن بیش از مرحله اول است و در نتیجه عوارض شدیدترى ظاهر شده است:

الف. خستگى و کوفتگى .

ب. نوسان خلق یا تغییرات سریع خلقى .

ج. حساسیت بیش از حد و زودرنجى .

د. کمردرد .

ه. نازک شدن موها .

و. ناتوانى جنسى زودرس در جوانى .

ز. بى‏خوابى یا بدخوابى و مشکلات مشابه .

۳. مرحله گرفتارى بسیار شدید یا حالت اعتیاد .

الف. خستگى و کوفتگى .

ب. ریزش شدید موها .

ج. تارشدن دید چشم‏ها .

د. وز وز گوش .

ه. انزال زودرس و غیرارادى یا خروج منى به صورت قطره قطره .

و. درد کشاله ران و ناحیه تناسلى .

ز. دردهاى قولنجى در ناحیه لگن و استخوان دنبالچه .

نحوه پیدایش عوارض‏

در دانش پزشکى، روند پیدایش علایم یک بیمارى و چگونگى بروز عوارض و نشانه‏هاى کلینیکى، در شناخت هر چه بیشتر یک بیمارى بسیار مهم است و مى‏تواند پزشک را در تشخیص و درمان بهتر بیمارى و مریض را در پیشگیرى کمک کند. به این دلیل مناسب است درباره نحوه پیدایش برخى از عوارض خود ارضایى که در به آن اشاره شد بیشتر به آن توضیح داده شود تا خواننده عزیز با روند پیدایش این عوارض، یا به اصطلاح پاتوفیزیولوژى آن آشنا شود.

۱. خستگى و کوفتگى: انقباض شدید و یک مرتبه تمام عضلات بدن در جریان انزال (ارگاسم یا اوج لذت جنسى)، باعث مصرف سریع مواد غذایى ذخیره شده در عضلات و به طور عمده کاهش گلیکوژن (ماده اصلى لازم براى تولید انرژى عضلانى) مى‏شود. خستگى عضلانى تقریبا با سرعت تهى شدن عضلات از گلیکوژن رابطه مستقیم دارد و هرچه این سرعت بیشتر باشد، خستگى بیشتر است (‏فیزیولوژى گایتون، ترجمه دکتر فرخ شادان، تجدید نظر هفتم، ۱۹۸۶ (تهران: چهر، ۱۳۶۵)، ج ۱، ص ۳۱۳..) در خودارضایى، به علت انقباض‏هاى مکرر عضلات بدن، ذخایر گلیکوژن عضلات به سرعت تمام مى‏شود و خستگى و کوفتگى همیشه از عوارض بدیهى آن است.

۲. ریزش مو: خودارضایى به تدریج با تغییرات هورمونى و شیمیایى که در بدن ایجاد مى‏کند، باعث افزایش هورمون جنسى مردانه؛ یعنى، تستوسترون به دى هیدرو تستوسترون مى‏شود که از عواقب بالا بودن ماده DHTدر خون، ریزش موها و تاسى و بزرگ شدن پروستات و عوارض ناشى از آن در پیرى است.

۳. خود ارضایى مکرر باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبى پاراسمپاتیک و افزایش تخلیه اَسِتیل کولین از انتهاى این رشته ها در مغز مى‏گردد که این خود باعث پاره‏اى از عوارض جسمانى و روانى، چون حواس‏پرتى ، کمى حافظه ، عدم تمرکز حواس، سیاهى رفتن چشم و در نهایت تارى دید مى‏شود. تمام این علامت‏ها ناشى از تغییر تعادل میزان مواد شیمیایى موجود در مغز است که بین سلول‏هاى عصبى رد و بدل مى‏شود و انتقال پیام‏هاى مختلف را بر عهده دارد.

۴. برخى نیز بر این عقیده‏اند که علت بروز اختلالات مغزى (مانند حواس پرتى، عدم تمرکز حواس و کاهش حافظه) ناشى از ظرفیت عظیمى از انرژى بدن است که در هر بار انزال، تخلیه شده و هدر مى‏رود؛ زیرا مایع منى حاوى مقدار بسیار زیادى DNA(هسته ۴۰۰-۳۰۰، اسپرمى که در هر انزال خارج مى‏شود)، RNA آنزیم‏ها، پروتئین‏ها، مواد قندى، لسیتین ، کلسیم، فسفر، نمک‏هاى بیولوژیک، تستوسترون و… است. این ذخایر عظیم انرژى – که باید در بدن براى رشد و تقویت بخش‏هاى مختلف مورد استفاده قرار گیرد – بیهوده و به طور مکرر از بدن خارج مى‏شود و هر کدام عوارضى را به دنبال مى‏آورند.

براى مثال از آنجا که سلول‏هاى خونى و پلاکت‏ها در مغز استخوان‏ها تولید مى‏شود و به تکامل نهایى مى‏رسد و براى تولید آنها نیز انرژى بسیار زیادى مورد نیاز است؛ در افراد گرفتار خودارضایى، تکامل مغز استخوان و در نتیجه تولید سلول‏هاى خونى با مشکل مواجه شده و منشأ کم خونى، ضعف و خستگى در این افراد است. نیز دفع فسفر و لیستین بیش از حد از طریق انزال‏هاى مکرر، باعث کاهش ذخایر این مواد مى‏شود که مواد حیاتى براى سلامتى سلول‏هاى عصبى هستند و در نتیجه اختلال عملکرد سیستم عصبى، مانند حواس پرتى، عدم تمرکز حواس و… بروز خواهد کرد.

دو. آسیب‏هاى روحى و روانى‏

ضعف حافظه و حواس ‏پرتى، اضطراب، منزوى شدن و گوشه‏ گیرى، افسردگى، بى‏ نشاطى و لذت نبردن از زندگى، پرخاشگرى، بداخلاقى و تندخویى، کسالت دائمى و ضعف اراده، احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس، احساس گناه و عذاب وجدان بروندادهاى روانى و روحى خودارضایى است. شرح پاره‏اى از این موارد در مباحث گذشته روشن شد.

سه. آسیب‏هاى اجتماعى‏

ناسازگارى خانوادگى، بى‏میل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانى در ارتباط با جنس مخالف و همسر، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزّت، پاکى، شرافت و جایگاه اجتماعى، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگى مشترک‏ (جهت آگاهى بیشتر نگا: قائمى، على، خانواده و مسائل جنسى کودکان، تهران: انتشارات انجمن اولیا و مربیان جمهورى اسلامى ایران، چاپ دهم، ۱۳۷۶).

چهار. آسیب‏هاى معنوى و اخروى‏

هیچ یک از آسیب‏هاى پیش گفته، به اهمیت آسیب‏هاى معنوى نیست؛ زیرا آسیب‏هاى معنوى، جان و دل و به عبارت دیگر کنه حقیقت وجود آدمى را تباه مى‏سازد. خودارضایى از نظر دین یک گناه است و به تعبیر قرآن زنگار بر دل مى‏نهد: «کَلاَّ بَلْ رانَ عَلى‏ قُلُوبِهِمْ ما کانُوا یَکْسِبُونَ»؛ (مطففین (۸۳)، آیه ۲۴.)؛ «چنین مباد! بلکه اعمال (ناشایست) دل‏هاى آنان را زنگار زده است».

زنگ یا زنگار در اشیاى مادى، همان چیزى است که روى فلزات و اشیاى قیمتى مى‏نشیند و معمولاً نشانه پوسیدن و از بین رفتنِ شفافیت و درخشندگى آن و در نهایت ضایع شدن و از بین رفتن آن است.

علامه طباطبایى در تفسیر المیزان (‏طباطبایى، سید محمد حسین، ترجمه تفسیر المیزان، ترجمه سید محمد باقر موسوى همدانى، (تلخیص)، (قم: دفتر انتشارات اسلامى، بى‏چا، بى‏تا)، ج ۲۰، ص ۳۸۵.) مى‌‏فرماید: از آیه شریفه سه نکته استفاده مى‏شود:

۱. اعمال زشت، نقش و صورتى به نفس و روح انسان مى‏دهند؛

۲. این نقش و صورت خاص، مانع آن است که نفس آدمى حق و حقیقت را درک کند؛

۳. نفس آدمى به حسب طبع اولیه‏ اش صفا و جلایى دارد که با داشتن آن، حق را آن طور که هست درک مى‏کند.

همچنین آسیب‏هاى معنوى جهان گذران را در مى‏نوردد و اگر اصلاح نگردد، حیات جاودان آدمى را در معرض تباهى و شوربختى قرار مى‏دهد. از این رو نصوص دینى نسبت به آن هشدارهاى لازم را داده‏اند. پیامبر اکرم‏صلى الله علیه وآله وسلم در این باره مى‏فرماید: «ناکح الکف ملعون»؛(رى شهرى، محمد، میزان الحکمه، ج ۱۲، ص ۵۶۵۴.؛) «ملعون است کسى که خودارضایى کند».

امام صادق ‏علیه السلام نیز مى‏ فرماید: «با سه گروه خداوند در روز قیامت سخن نمى‏‎گوید و پاکشان نمى‏‎کند و عذابى دردناک دارند، از آن سه‏ اند، خودارضایى کننده و کسى که لواط دهد»(همان، ح ۱۹۰۴۹..)

در روایات دیگرى امام صادق‏ علیه السلام خودارضایى را گناه عظیم و مورد نهى الهى معرفى فرموده است‏ (همان، ح ۱۹۰۵۰..)

توصیه های کاربردی در جهت کنترل و درمان:‏

۱- زود ازدواج کردن؛ (زیرا ازدواج موجب سلامت روحی و جسمی و کنترل کننده این گناه است).

۲- روزه گرفتن؛ (روزه موجب تخفیف شهوت جنسی میشود.)

پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: یَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ، مَنِ اسْتَطَاعَ مِنْکُمُ البَاءَهَ فَلْیَتَزَوَّجْ، فَإِنَّهُ أَغَضُّ لِلْبَصَرِ وَأَحْصَنُ لِلْفَرْجِ، وَمَنْ لَمْ یَسْتَطِعْ فَعَلَیْهِ بِالصَّوْمِ، فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ.

ای جوانان اگر میتوانید، ازدواج کنید که موجب قدرت حفظ چشم از نگاه به نامحرم و محافظت آلت تناسلی ار فعل حرام می باشد و کسی که نمی تواند ازدواج کند، روزه بگیرد زیرا روزه شهوت را سرکوب میکند.(مستدرک الوسائل، ج۱۴، ص۱۵۳.)

لذا بهتر است هفته‏ اى یکى دو روز، روزه مستحبى مفید است و اگر شخص توان آن را ندارد، میزان صَرف غذا را کاهش و فاصله هر وعده غذا را افزایش دهد و یا تعداد دفعات غذا را کاهش داده و به حداقل خوراک اکتفا کند.

۳- پرهیز کردن از محرک های جنسی.

زیرا نگاه کردن به افراد بزک کرده در کوچه و بازار و خواندن مطالب عاشقانه ودیدن تصاویر سکس که از جانب تاجران شرف و غریزه ترویج میشود و گوش دادن به آهنگ های مبتذلی که با امواج هوا در فضا سیر میکند و محیط را آلوده میسازد، عفت را لکه دار و اخلاق را فاسد و شخصیّت را لگد مال و ادراک و فهم را کند و حافظه را ضعیف و آتش غریزه را شعله ور میسازد و جوان را در حقارت پست شهوت مدفون می سازد.

لذا شخص توبه کننده باید از سخن گفتن ملایمت‏ آمیز، شوخى و خنده با نامحرمان خوددارى کرده واز نرمى و لینت در کلام باید اجتناب ورزد.

هیچ‏گاه نباید با نامحرم و جنس مخالف، در مکان خلوت و دور از نگاه دیگران باقى ماند (حتى براى آموزش و …).

هیچ‏گاه کاملا عریان نشوید و به اندام عریان خود یا دیگری نگاه نکنید.

از دست‏ورزى با اندام جنسى، باید اجتناب نمود و در هیچ شرایطى، نباید دست‏ورزى کرد!

هرگز نباید به رو خوابید. (که طبق روایت این کار  شیطان است!)

 از نگاه کردن به مناظر، فیلم‏ها و تصاویر تحریک کننده، خوددارى شود و شخص به محض مواجهه با این امور، چشم خود را بسته و یا به زمین و یا آسمان نگاه کند.

 از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسى و حتى شوخى‏هاى تحریک‏ کننده و فکر کردن در این امور، دورى شود.

۴- پرکردن اوقات فراغت با برنامه های مفید.

روانشناسان معتقدند: فردی که با خود خلوت می کند اندیشه های رویایی و افکار پریشان و تخیلات جنسی شهوت انگیز به او هجوم می آورند، خصوصاً در افراد نوجوان این تفکرات و حالات شدید تر است. در این هنگام جوان یا نو جوان به گناه استمناء رو میآورد تا طغیان شهوت را فرونشاند یا از فشار آن بکاهد.

لذا شخص توبه کننده در مکانى خلوت و تنها و دور از نظر دیگران نباید بماند.

هرگاه مورد هجوم افکار جنسى واقع شد، باید بلافاصله از مکان خلوت و دور از نظر دیگران خارج شود و خود را به کارى سرگرم کند. در این زمینه گفت و گو با دوستان، مشارکت در عبادت‏هاى جمعى (مانند جلسات دعا، نماز جماعت و…) بسیار مفید است.

هیچ‏گاه نباید بیکار بود؛ شخص باید براى اوقات فراغت خود، برنامه داشته باشد و آن را با مطالعه، ورزش، زیارت، عبادت و … پر کند.

باید همیشه براى ذهن فکر خود محتواى مطلوب و موضوع مناسب داشت.

۵- پیدا کردن دوستان خوب.

باید جوان با دوستانی معاشرت کند که در سیمایشان اثر سجده و راهشان درست و اخلاقشان خوب و خدائی باشد، چه خوب است که جوانان و نوجوان به دنبال چنین دوستانی باشند تا آنها را در سختی ها و نا ملایمات زندگی تکیه گاه باشند و در جوارشان آرامش روحی پیدا کنند.

۶- اجرا کردن دستورات طبی.

انجام برخی دستورات طبّی مانند:

۱- حمام با آب سرد در فصول گرم،

۲- به منظور تخلیه انرژى – زاید بدن، به طور منظم و زیاد باید ورزش کرد.

۳.از خوردن مواد غذایى مقوی و محرک، مانند خرما، پیاز، فلفل، تخم‏ مرغ، گوشت قرمز و غذاهاى پرچرب – اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا شود.

۴- نخوابیدن بر شکم یا پشت، (بلکه مطابق توصیه دین، به پهلوی راست یا مقابل قبله بخوابد).

۵. سعى شود شکم به هنگام خواب، بیش از حد معمول پر نباشد.

۶. از پوشیدن لباس‏هاى تنگ و چسبان اجتناب گردد.

۷. قبل از خواب مثانه تخلیه شود.

۸. از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز شود (به خصوص شب‏ها و قبل از خوابیدن).

 

۷- ترس و خشیت از خدا داشتن.

اگر جوان احساس کند که خدا او را می بیند و مراقب اوست و نهان و آشکارش را بخوبی می داند و خیانت چشم و اسرار درون او را مییند و اگر در انجام وظایف کوتاهی کند بزودی به حساب کار هایش می رسد و اگر بلغرد یا منحرف شود او را مجازات میکند، دیگر به جانب اعمال قبح و عوامل مهلک نمیرود و از ارتکاب فحشا و منکر نیز خود داری می کند.

جوانان باید بدانند که حضور در مجالس علمی و خواندن نماز های واجب، تلاوت قرآن، خواندن نماز شب انجام روزه و شنیدن و خواندن شرح حال و زندگی یاران پیامبر و بزرگان دین و همراهی با جماعت مؤمن و نیکوکار و یاد مرگ و زندگی پس از مرگ، ترس از خدای عزوجل سازنده آنان است و دل را رشد می دهد و عظمت و اقتدار پروردگار را در دل احساس می کنند و از خدا دور نمیشود. (و نظارت الهی در زندگی خود احساس می کنند).

۸. نخستین گام براى درمان این عادت شوم، اعتقاد و ایمان به درمان‏پذیرى آن و دورى از یأس و ناامیدى است. اما رسیدن به نتیجه و ایجاد هرگونه تغییر و دگرگونى نیازمند گذشت زمان، انتخاب راه صحیح و به کارگیرى دقیق دستورها است. البته ترک عادتِ نامطلوب، در زمانِ کوتاه بدون راهنماى کارآزموده و دلسوز، امکان ندارد. از همه اینها مهم‏تر، اراده و خواست فرد، نقش کلیدى و محورى را ایفا مى‏کند. درمان و چاره جویى باید منطبق بر خواست فرد باشد؛ زیرا تا وقتى که او نخواهد، مى‏توان با قاطعیت گفت که درمان نخواهد شد.

بنابراین بیمار اگر بخواهد، مى‏تواند بر بیمارى اش غلبه کند و جمله معروف «خواستن توانستن است»، عین حقیقت است. اراده همچون نهالى است که باید آن را پرورش داد تا به مرحله خودشکوفایى و ثمردهى برسد؛ به عبارت دیگر، اراده تقویت شدنى و پرورش یافتنى است و راه پرورش و تقویت آن این است که برخلاف میل خود، اندک اندک به مقابله با این عادت شوم برخیزد تا پس از مدتى لذت توانستن را بچشد(خودارضایى یا ارضاى انحرافى جنسى، ص ۲۹ – ۳۰.. مؤسسه پژوهشى – فرهنگى اشراق.)

۹. تلاش براى تقویت اراده از گام‏هاى مهم در امر بهبود است. نگویید اراده از ما سلب شده است! ممکن است اراده انسان ضعیف شود؛ ولى هیچ گاه از بین نمى‏رود. نشانه اینکه هنوز اراده باقى است، این است که شخص این عمل را در حضور دیگران و در هر شرایطى انجام نمى‏دهد. براى تقویت اراده، راه‏هاى زیادى پیشنهاد شده که از جمله آنها تلقین به خود است‏.

ویکتور پوشه – روان شناسِ فرانسوى – مى‏گوید: افراد مبتلا به این عادت شوم، هر روز به دفعات مختلف با تمرکز فکر به خود بگویند: «من به خوبى قادرم این عادت بد را از خود دور کنم، من قادرم». تکرار این عبارت ساده، اثر عجیبى در تقویت اراده و روحیه دارد.

پل ژاگو بر آن است که: «تلقین، قبل از خواب نیز مؤثر است» (همان، ص ۳۴.)

تذکرات پایانی:

۱. توجه داشته باشید که تنها رعایت تمام این امور، بدون کم و کاستى و به صورت مستمر، نتیجه‏ بخش خواهد بود. نباید توقع داشته باشید که این عادت ناگهان قطع و درمان شود, به هر میزان که بتوانید دفعات آن را به تدریج کم کنید, موفقیت محسوب می شود.

۲. در صورت تکرار از رحمت واسعه الهی ناامید نشوید و بدانید که هر گناهی قابل توبه است و خداوند خود فرموده است : ان الله یغفر الذنوب جمیعا ; خداوند همه گناهان را می آمرزد. و نشانه قبولی توبه شما این است که پشیمان هستید و از تکرار آن متنفرید. همین قدر که تکرار آن کم شود نشانه پیشرفت به سوی اطاعت خداوند است. 

۳. در صورت امکان با کم کردن سطح توقعات و انتظارات ازدواج کنید که این بهترین راه حل است. 

۴. در تمام حالات از خداوند براى حفظ پاکى استعانت بجویید. 

۵. مطمئن باشید این مشکل قابل حل و درمان است؛ ولى مشروط به تصمیم‏گیرى قاطع و پشتکار کافى در راه انجام دستورالعمل‏هاى ارائه شده. 

۶. منشأ این مشکل، یکى از نیازهاى واقعى نهاده شده در وجود انسان است که باید به طور طبیعى و صحیح ارضا و تأمین شود. نیاز به ارضای شهود یکی از این امور است که اگر به شکل صحیح تأمین نشود، (یعنى ازدواج), آدمی دچار خطاها و گناهان همچون استمنا خواهد شد که عواقب سوء آن نیز دامنگیر فرد مى‏شود. بنابراین اگر امکان ازدواج برایتان فراهم است، اقدام به ازدواج کنید یا به طور موقت به دستورالعمل‏هاى ارائه شده پاى‏بند باشید.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به این نوشته

لطفا مطالب این وبسایت را با ذکر منبع و لینک مطلب منتشر کنید!

لینک کوتاه مطلب : https://nidamat.com/?p=254

مطالب مرتبط
حمایت مالی از گناه شناسی

وَ جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ؛ وجهاد کنید در راه خدا با اموال و جانهایتان (توبه 41)

عزیزانی که تمایل دارند در اجر اخروی تعالی اخلاقیات در جامعه، نشر و تبلیغ احادیث و معارف اهل بیت علیهم السلام و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، شریک باشند تقاضا میشود که ما را در پرداخت هزینه های جاری سایت گناه شناسی از قبیل هاست، پشتیبانی فنی ، تالیف و تولید پستها و… یاری فرمایند.

اشتراک ایمیلی در نظرات این پست
اطلاع از
جهت اطلاع از پاسخ دیدگاه، ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید بشیری
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

با سلام واقعا مطالب جالبی دارید اگر محبت کنید مطالب جدیدتون را برای ما ارسال کنید تا در وبلاگ خود قرار دهیم تا همه استفاده کنند ممنون میشم

یاعلی
مدیر سایت
پاسخ به  سعید بشیری
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

سلام علیکم
m.m
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

سلام ممنون از مطلبتون واقعا لازمه در مورد ابن جور مباحث بیشتر بحث بشه بیشتر اطلاعات در اختیار مردم قرار بگیره ولی…!!!

مدیر سایت
پاسخ به  m.m
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

سلام علیکم
ممنون
لطفا با ایمیل، معرفی یا قرار دادن مطالب این وبلاگ در شبکه های اجتماعی و قرار دادن آنها در اختیار دوستان خود، ما را در ترویج این مطالب یاری کنید !
یا حق

سحر
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

خودارضائی دیگه چیه؟!!! مگه میشه انسان از وجود خودشم لذت ببره؟!!! @@
ببخشید حاج آقا مهدی زاده بزرگوار! من هدف شما رو از بیان چنین مطالبی میفهمم اما بنظرم میبایست مسائل خاصی مثل انحرافات جنسی رو در بخش جداگانه ای قرار بدین تا فقط افرادی که بواقع نیازمند آگاهی در اون موارد هستن اونها رو مطالعه کنن. خود من با اینکه قبلا کلمه "خود ارضائی" رو شنیدم اما برای دانستنش به اندازه ای کنجکاو نشده بودم که لازم بشه راجع بهش تحقیق کنم اما در وبلاگ شما بخاطر اینکه فرد متدینی هستین بدلیل همین اطمینان از پایبندی تون به مسائل دینی، برام این سوال بطور جدی مطرح شد که این چه جور چیزیه؟! یعنی اینقدر مهمه که یک عالم دینی درباره اش چند تا مطلب بذاره؟!!! بماند که اینطوری آدم از خودشم میترسه بخصوص اگه تنها باشه.. مثل اینکه یه نفر دیگه هم کنارت هست که به شدت وحشتناک و کثیفه. ضمنا با وجود جستجوی کوتاهی که در اینترنت کردم هنوزم نفهمیدم چیه!

مدیر سایت
پاسخ به  سحر
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

با سلام و ممنون از حضور گرمتون
متاسفانه یک واقعیت بسیار شایع و در حال گسترشیه که چاره جز بیان آن در محیطی مثل وبلاگ نیست.
موفق و پیروز باشید.
یا علی

سحر
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

حق با شماست. علمای دین میبایست بنا به مسئولیتی که در قبال جامعه دارن در رابطه با معضلات اجتماعی آگاهی بدن و درمان کنن. اما انتقاد من این بود که برای جوانانی که با اینگونه مسائل حاد روحی مواجه نیستن و برای مطالب نرمال تری(!) مثل غیبت، دروغ، خشم و از این قبیل گناهان که اونها هم کبیره هستن اما متاسفانه متداول تر! به این وبلاگ رسیدن و یا خود من که بخاطر موضوعی خاص بدنبال مطلبی درباره علامه طباطبایی بودم و از این طریق به مطلبی درباره سید محمد حسین طباطبایی نابغه قرآنی در این وبسایت رسیدم و تا قبل از ورود به وبلاگ شما اصلا درباره چنین گناهانی فکر هم نمی کردم، مرتبه اولی که در وبسایت شما در موردش خوندم و بخصوص قسمت نظرات رو که مطالعه کردم دچار شوک همراه با کنجکاوی شدم که ناراحتم میکرد که الحمدلله به لطف خدا بعد از گذشت چند ساعتی رفع شد و به آرامش رسیدم. موضوع اینه که مسائل اینچنینی در اینترنت زیاده و اگر در ارزشی بودن مدیر وبلاگ و نیت اش تردید داشتم امکان کمی وجود داشت که از این دست مطالب بخونم. از اونجائیکه وبلاگتون برام جالبه و علاقه مندم مطالبشو دنبال کنم میخواستم خواهش کنم دسته بندی مطالب به نحوی باشه که کاربرانی که تمایل به خوندن برخی مقالات ندارن اصلا باهاش مواجه نشن! که البته بعد گذشت مدتی متوجه شدم خود من نباید روی تیترهای خاص کلیک کنم! یعنی نباید به هر کنجکاوی ای پاسخ مثبت داد چراکه ممکنه نتیجه ناگواری بهمراه داشته باشه بخصوص در فضای مجازی.. البته میدونم این وبلاگ با نیت و عملکرد درست توسط یک طلبه بزرگوار برای عمل به مسئولیت دینی ایجاد شده و همونطور که گفتم انتقادم تا حدودی بیجا بود. ببخشید که طولانی شد. از مطالب خوبتون استفاده میکنم و متشکرم.

مدیر سایت
پاسخ به  سحر
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

با سلام
حق کاملا با شماست اما طبق آمار موجود متاسفانه بیشتر بازدیدکنندگان این سایت برای اطلاع از  گناهان جنسی وارد این سایت شده اند.
البته انشاالله دایره معرفی گناهان را بسیار گسترده تر خواهیم کرد.
برای مواجه نشدن با گناهان مذکور از قسمت موضوعات استفاده کنید.
یا حق

ادریس
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

سوال. این عمل با عمل جنسی دیگه چه فرقی داره. مگه در جماع چه ویژگی هست که در این کار نیست. مرد و زن توصیه شده سه بار در روز با هم جمع بشن.منی با ممنی فرق نداره که همش انرژی میگیره. تستسترون تولید میشه. مرد و یا جوانی که زن نداره شهوتش رو خالی نکنه که به مراتب بد تره. کمر درد نمی گیره اما از شهوت می میره که جای دیگش درد میگیره؟
میشه جواب منو کامل بدید نه یه جمله کوتاه خواهشا

مدیر سایت
پاسخ به  ادریس
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

با سلام
قبل از جواب دادن به سوال شما بهتر است بدانیم که ازدواج، کارکردهایی فراتر از برآورده سازی بعد
جنسی و جسمی دارد. بشر از نخستین روزهای حضور خود بر عرصه خاک و شکوفایی
جوانه های تأمّل و تدبیر بر شاخسار حیات، به خوبی دریافته است که خانواده
بهترین مأمن انسان و شایسته ترین کانون برای تبلور سکون و اطمینان است. این
امر نشان می دهد که خانواده یکی از اساسی ترین و طبیعی ترین نیازهای انسان
به شمار می آید. بسیاری از مشکلات روانی حاصل از تنش های زندگی روزمرّه
توسط یک خانواده سالم و بهنجار التیام یافته، جبران می شود. به همین دلیل
است که تحقیقات معتبر انجام شده در زمینه مسائل خانواده، در مجموع نشان می
دهد که افراد ازدواج کرده به طور متوسط، سالم تر و خوشحال تر از آنهایی
هستند که ازدواج نکرده اند. ازدواج و گزینش همسر، انتخاب مطلوب ترین همراه و
ترسیم روشن ترین طریق سعادت و پاسخی مناسب به عالی ترین نیاز فطری انسان
یعنی وصول به کمال و سعادت است، و به این معنا حضرت علی(علیه السلام) اشاره
فرمود: هیچ یک از یاران رسول خدا(صلی الله علیه وآله)ازدواج نکرد، مگر
اینکه ایشان پس از ازدواج آنان فرمود: ایمانش کامل شد.
ازدواج در منطق قرآن کریم، به وجودآورنده مطمئن ترین و آرام بخش ترین رابطه
ها و آغازگر زندگی همراه با طراوت، مودّت و ایثار است. از آیات و نشانه
های قدرت خداوند این است که برای انسان از نوع خود، همسرانی آفرید تا در
کنار آنان، به آرامش و سکون نایل آیند و بین آنان دوستی و رحمت قرار داد.
در تفسیر این آیه، گفته شده است: منشأ گرایش مرد به زن و آرمیدن مرد در
سایه انس به زن مودّت و رحمتی است که خداوند بین آنها برقرار کرده و این
مودّت الهی و رحمت خدایی غیر از گرایش غریزی نر به ماده است که در حیوانات
هم وجود دارد. چیزی که مایه سکون است همان مودّت و رحمت الهی است که جاذبه
ای معنوی بین زن و مرد ایجاد می کند، وگرنه شهوات نمی تواند نشانه ای از
نشانه های خدا باشد و موجب آرامش گردد. این پیوند مقدّس، روان پرالتهاب و
مضطرب جوان را به ساحل آرامش نزدیک می کند و او را در دریایی از صفا و
مودّت غوطه‌ور می سازد و موجب می شود تا این دو همسر جوان در کنار همدیگر،
با نشاط زندگی مشترک را آغاز کنند. البته این نتیجه وقتی حاصل می گردد که
در انتخاب همسر و تشکیل خانواده، معیارهای شرعی و اخلاقی رعایت شود. ازدواج
علاوه بر آرامش روانی و ارضای غریزه جنسی، تعهّد و تکامل اجتماعی را در پی
داشته و زمینه ساز بروز استعدادها و توانمندی های نهفته درونی می گردد.
مخاطب فهیم و منطقی ازدواج و نزدیکی با همسر هر چند در ظاهر، خروج منی و
حالت ارگاسم آن شبیه استمنا و یا رابطه با زن نامحرم به نظر می رسد، ولی
تفاوت های ظریفی (نه تنها تفاوت در موقعیت و دفعات )در این میان وجود دارد
که در ادامه و تکمیل پاسخ قبل به صورت مختصر به آنها اشاره می کنیم:
۱. یکی از مسائل مهم در ارگاسم ، ارضاء کامل روحی روانی طرفین است. یعنی در
کنار یکدیگر بودن، ملاعبه و رد و بدل کردن صحبت های عاشقانه و … در
حالتی که طرفین احساس آرامش روحی روانی دارند و هیچ گونه احساس گناهی
ندارند، باعث تخلیه کامل روحی طرفین می شود. زیرا میل جنسی صرفا یک نیاز
جسمی نیست. اگر میل جنسی فقط یک نیاز جسمی بود افرادی که مبتلا به استمنا
هستند، باید کاملا ارضا شوند و هیچ احتیاجی به همسر نداشته باشند؛ در حالی
که اگر سال های سال، اینگونه افراد مبتلا باشند، باز هم میلشان برای
همسرگزینی وجود دارد ولی به عکس آن صحیح نیست. یعنی فردی که ازدواج می کند
هیچگونه تمایلی برای رو آوردن به استمنا ندارد مگر آنکه قبل از ازدواج به
خودارضایی اعتیاد پیدا کرده باشد که در این صورت نیز با ناراحتی و اکراه و
از روی اجبار به این کار میپردازد و دوست دارد ترک کند و لذتی هم نمیبرد .
۲. در ارتباط با همسر چون ارتباط عاطفی ایجاد نیز می شود (از طریق ملاعبه و
…) سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک به صورت متعادل تحریک گشته و
اندام هایی که تحت تاثیر این سیستم ها هستند به صورت طبیعی فعالیتشان
افزایش یا کاهش می یابند. (تندی ضربان قلب، تندی تنفس و …) اما در استمنا
چون فرد از طریق خیالات و بدون وجود ارتباط عاطفی مستقیم خود را تحریک می
کند. تحریک اعصاب فوق به صورت متعادل صورت نمی گیرد. و بنابراین فعالیت
اعضای تحت تاثیر این اعصاب به صورت غیرطبیعی کاهش یا افزایش می یابد و خود
باعث عوارض جسمی می گردد که فقط در استمنا دیده می شود. مانند لرزش اندام
ها، عدم تمرکز حواس، کم شدن قدرت حافظه و …
۳. تفاوت مهم دیگری که استمنا و ازدواج دارد این است که چون در استمنا
ارضاء کامل روحی روانی صورت نمی گیرد، نوعی حالت اعتیاد و میل روز افزون
برای انجام هر چه بیشتر این عمل وجود دارد؛ به گونه ای که برخی افراد در
روز چندین بار مبتلا می شوند،‌ به حدی که دچار ضعف شدید، انزال خونی و گاه
حتی مرگ گزارش شده است. ولی در ازدواج مسئله کاملا برعکس است؛ یعنی ابتدا
میل بیشتری برای نیاز جنسی وجود دارد ولی به تدریج و پس از سال اول، کاهش
پیدا می کند و به یک روال معمولی و رو به کاهش تبدیل می شود.
۴. در ارتباط طبیعی و به خصوص اگر انزال منی از طریق مقاربت صورت گیرد کیسه
های منی به طور کامل تخلیه شده و ارضاء کامل صورت می گیرد. ولی در استمنا
بستگی به شدت خیالات فرد تخلیه کیسه ها متفاوت است و در بعضی مواقع بزرگی
بیش از حد پروستات، عدم تخلیه کامل کیسه های منی، سوزش ادرار و … بروز می
دهد.
۵. از نظر روحی روانی نیز حالت احساس گناه، پشیمانی، افسردگی، اضطراب و …
که پس از استمنا برای فرد رخ می دهد پس از مقاربت طبیعی برای فرد وجود
ندارد بلکه بر خلاف آن حالت شادی و آرامش روحی ایجاد می شود.
۶. از نظر معنوی نیز بحث ارتکاب گناه و دوری از درگاه حضرت حق مطرح است که
در استمنا وجود دارد ولی در ارتباط با مقاربت انسان حلال الهی را انجام
داده است و باعث نزدیکی و قرب به درگاه خداست.
۷. استمنا در واقع آمیزش با خود است لذا تحریک کننده و تحریک پذیر یک نفر
است. همینطور ایجاد کننده شرائط اوج و لذت (گرم شدن، تصور لذت و…) توسط
خود ارضا شونده فراهم می شود. در این جا تمام وجود فرد (در عین وحدت و
یکپارچگی) باید دو پاره شود یکی ارضا شونده و دیگری تحریک کننده و ارضا
کننده، هم گرم کننده و هم گرم شونده و هم نعوظ آور و هم نعوظ پذیر و این دو
پاره شدن، بزرگترین آسیب را در سیستم بینایی و ذهنی (عدم تمرکز و…) و
درنهایت به بخش روانی شخصیت ایجاد می کند.
۸. زمانی که بدن خود انسان تامین کننده نیاز جنسی خود قرار می گیرد در این
صورت، این بدن همیشه در همراهی با او است. کم کم او را در یک حالت تحریک
جنسی دائم قرار می دهد چون خودش از خودش لذت می برد و این نزدیکی فاصله و
بدون واسطه وی را به سمت حالت تحریک دایم از خود قرار می دهد و تحریک پذیری
سریع زود و دایم جدای از اثرات مخرب اجتماعی و اخلاقی فرد، موجب خرد شدن
پیکر آدمی و پیری زودرس و شکستگی چهره می شود.
۹. در ازدواج چون انسان همیشه همسر خود را در اختیار دارد می تواند نیازهای
جنسی خود را به موقع و از طریقی که دستگاه خلقت برایش فراهم کرده است،
پاسخ گوید. عمل جنسی که در ازدواج صورت می گیرد صرفا قرار گرفتن دو جسم
مادی در کنار همدیگر نیست بلکه این عمل ظاهری؛ محبت به یکدیگر، ایثار و از
خودگذشتگی در حق همدیگر و بسیاری از فواید روحی و روانی را در پی دارد که
در این مجال طرح آن ممکن نیست ولی خود ارضایی یک انحراف جنسی است که عواقب
بسیار وخیمی برای فرد به همراه دارد مانند اعتیاد و احساس گناه و افسردگی
پس از هر بار خودارضایی، کاهش اعتماد به نفس، عدم تمرکز حواس، کاهش آستانه
تحریک جنسی و زودانزالی و عدم لذت از زندگی زناشویی آینده و… چنین عوارضی
که به صورت مختصر به آنها اشاره کردیم در هیچ کدام از زن و شوهر که ازدواج
کرده اند رخ نمی دهد.

میم
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

ممنون….خدا خیرت بده….

مدیر سایت
پاسخ به  میم
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

خواهش میکنم موفق باشید

میم
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

حاج آقا من متوجه مورد اول و سوم از این گناهان کبیره نشدم میشه توضیحش بدین (کسی که موی سپید خود را می کند ، کسی
که با خود نکاح (استمناء) می نماید و کسی که مفعول واقع می شود.)

مدیر سایت
پاسخ به  میم
آذر ۹, -۶۲۲ ۰۰:۰۰

پاسخ:

سلام
مراد واقعی از قسمت اول حدیث را نمی دانم و البته فعلا به متن عربی اش دسترسی ندارم تا بهتر جواب بدم ولی ظاهرا منظور کسانی است که از سفید شدن موی خود بیزارند و آنها را می کنند!!! (توجه به این نکته ضروری است که موی سفید حرمت دارد و در روایات فضائل زیادی برای آن و صاحب موی سفید(افراد ساخورده و مسن مومن) شمرده شده است).
مورد دوم مربوط به کسی است که در عمل منفور لواط نقش زن را بازی می کند!!!

0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا نظر بدهید.x